Deel dit artikel
-

First Tuesday leeft

Er komen verontrustende berichten binnen over de voortgang van de First Tuesday-bijeenkomsten. Eigenaar Yazam wil naar verluidt van het fenomeen af. Is het nieuwtje eraf? We vragen het Tim Lunn, 'network representative' van de borrels.

"Misschien is het nieuwe er wel af, maar er kwamen veel mensen die wij 'verdwaald' noemen. Die er niets te zoeken hadden. Als je één sukkel hebt, staat ie langs de muur en de volgende keer zie je 'm niet meer. Maar er kwamen er minstens twee. En dan gaan ze met elkaar praten…"

"En als Yazam toch besluit te stoppen, denk je dat de borrels dan ook stoppen? Welnee, het netwerk bestaat, daar verander je niks aan, dat houdt zichzelf wel in stand. In juli kochten zij First Tuesday, maar veranderde er iets? Nee toch. We proberen nu overigens wel om First Tuesday weer terug te verkopen. Nu zijn we met minder bezoekers, maar de kwaliteit is wel stukken beter. Ik denk dat er nu meer reden dan ooit is om te komen; het netwerk kan je ook in mindere tijden helpen."

"De toekomst ziet er wat ons betreft goed uit. We willen in Nederland in zo'n zeven steden de First Tuesday doen. In Amsterdam beginnen we in februari in het MagicMinds-pand, voorheen Oininio. En bezoekers komen wel, ook de investeerders. Want bedenk wel: ook tussen de rode badges zat een aantal sukkels."

Deel dit bericht

2 Reacties

Robbert Woltering

Wat een ontzettend passende foto van ene Tim Lunn! Wankelend, de afgrond nabij, en om de ondergang van het inderdaad ineenstortende First Tuesday nog een extra zetje te geven, gaat hij zijn schaarse publiek als sukkels bestempelen. Een paar lessen lieve Tim:1. Noem nooit, nooit je bezoekers sukkels. Ook al zou je willen bereiken dat er meer mensen komen met een echte achtergrond of bevoegdheid, die er vroeger inderdaad waren, bevestig je nu dus dat er nog steeds veel te veel sukkels komen…..2. Is het je opgevallen dat in het pand waar je gaat zitten, alleen maar sukkels voorheen hebben gezeten, die keer op keer zijn mislukt in dat pand?3. Investeerders sukkels noemen is nog slimmer van je Tim, en ze zijn zelfs nog steeds welkom! Zijn sukkels nou wel of niet welkom, Tim?4. De tent terugverkopen, maar juist omdat het goed gaat. Tuurlijk Tim. Nou, gelukkig is Tim er op iedere borrel, alleen heeft hij nu niemand meer om mee te praten, daar zo alleen tegen de muur…… 

Tim Lunn

Robbert,Uiteraard was het mijn bedoeling niet iemand te beledigen, dit voorop gesteld. Bij FT Amsterdam vorige maand waren iets minder dan 200 serieuze en zakelijke new economy-professionals aan het netwerken. Hier volgen een paar van de vele positieve reacties die we hebben gekregen [ja, we hebben eerst hun toestemming gevraagd]. "Ik vond het gisteren zeer aangenaam. De sfeer was prettig. Minder groots, de sfeer was zoals gewoonlijk weer ontspannen. Ik ben altijd voorstander van betaalde evenementen, krijg je tenminste publiek dat echt geinteresseerd is."Marjolein Klaassen, Managing Director, JK&K Communications "Afgelopen dinsdag was geweldig trouwens — beter dan ooit. De nieuwe ruimte helpt echt…"Kirin Kalia, European Editor, Silicon Alley Reporter Ik hoop dat je onze uitnodiging wilt aanvaarden om op 6 maart erbij te zijn zodat we misschien iets aan je indruk kunnen veranderen. Zie http://www.firsttuesday.nl voor details. Met vriendelijke groet,

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond