Deel dit artikel
-

Van den Ende & Deitmers stappen in Hyves

AMSTERDAM – Van den Ende & Deitmers nemen een substantieel minderheidsbelang in de sociale netwerksite Hyves. Dat meldt het bedrijf vrijdag.

Deitmers was sinds 2005 al aandeelhouder in Hyves. Van den Ende & Deitmers gebruiken hun Crossmedia Fund, met een omvang van 100 miljoen euro, om te investeren in Hyves.

Hubert Deitmers, mede-eigenaar van Van den Ende & Deitmers, is sinds 3 jaar betrokken bij Hyves. "Het bereik van Hyves is in Nederland groter dan de grootste televisiezender, de grootste radiozender en het grootste landelijke dagblad. Niet alleen het aantal leden neemt nog steeds fors toe, maar zeker zo belangrijk is dat ook het gebruik per lid en het aantal nieuwe toepassingen sterk toeneemt."

Een woordvoerder van Van den Ende & Ditmars wil verder geen uitspraken doen over de bedragen die gemoeid zijn met het minderheidsbelang. De Financiele Telegraaf leidt af dat het minderheidsbelang ‘op basis van de huidige strategie van het investeringsfonds (met soortgelijke deelnemingen in onder meer tv-producent Eyeworks en uitgeverij Readershouse)’ zo’n 30 procent moet zijn.

Wel laat de woordvooerder weten dat er gekeken wordt naar verschillende toepassingen voor Hyves. De technologische ontwikkelingen zijn voor een groot deel gericht op de mobiele telefoon. Zo is er sprake van een toepassing waarbij je via de mobiele telefoon je vrienden kan localiseren. Handig wanneer je bijvoorbeeld een concert bijwoont.

Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers investeert in bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld telecom, televisie en media. Het Crossmedia Fund heeft eerder geïnvesteerd in onder meer televisieproducent Eyeworks, casual gaming Spill Group en Readershouse Brand Media (sponsored magazines).

Met 5 procent van het Nederlandse internetgebruik dat plaatsvindt op Hyves en 150 miljoen pageviews per dag, is de site de drukste site van Nederland. De mobiele website heeft 15 miljoen pageviews per maand en is daarmee de best bezochte mobiele site van Nederland.

Deel dit bericht

3 Reacties

Piet

Is dit niet een zwakte bod van Hyves? Al jarenlang zijn er nu de geruchten dat hyves wordt overgenomen, echter waarom zou hyves nu een minderheidsbelang wegdoen indien er een grote koper op de loer zou ligt? Of is hun burnrate nu zo hoog dat ze extra geld nodig hadden om te overleven?

Willem - Jan

Fantastisch nieuws! Gefeliciteerd Hyves. Goed moment en way to go.

de bree

ik weet het niet: Hyves en van den Ende is zoiets als Itunes en Marco Bakker.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond