Deel dit artikel
-

Yunoo introduceert betaalde versie

Yunoo heeft een premium versie van het online huishoudboekje gelanceerd. Extra diensten als gedeelde toegang tot een account en de mogelijkheid om importeerregels aan te maken, moet een aantal procent van de gebruikers overhalen te betalen voor de dienst.

 

Patrick van der Tuin, Directeur Yunoo: “Het is moeilijk om te zeggen wat we kunnen verwachten van de premium versie. Wat wij doen is nieuw in de markt, we zijn onze eigen benchmark.” Na doorvragen geeft hij toe dat er wel een doelstelling is. “We denken een paar procent betaalde gebruikers te krijgen, onder de vijf procent.”

Yunoo had in mei van dit jaar 60.000 geregistreerde gebruikers. De doelstelling toen was einde dit jaar uit te komen op 100.000 gebruikers. “Inmiddels zijn we wat terughoudender geworden met het vrijgeven van dat soort cijfers”, aldus Van der Tuin, die nog wel aangeeft inmiddels ‘ver boven de 100.000′ te zitten. Over het aantal actieve gebruikers wil hij niks kwijt. “Op een contentsite komt een gebruiker heel vaak. Bij ons komen sommige mensen eens per maand en sommigen eens per half jaar om hun financiën te regelen. Je kunt je dan afvragen wat een actieve gebruiker is.”

Activatie

Om de gebruikers vaker naar de website van Yunoo te krijgen, is er onlangs de mogelijkheid toegevoegd om data makkelijker te importeren. “Normaal ging dat in drie stappen en moesten mensen via de internetbankiermogelijkheid bij hun eigen bank data exporteren, opslaan en vervolgens weer importeren.” Met een plug in voor Firefox, en binnen kort ook voor Internet Explorer, is het nu voor de vier grootste banken mogelijk om in een keer de rekening bij te werken. ING, een van deze vier banken, is een concurrent van Yunoo, met de eigen soortgelijke dienst Tim. Hoe deze bank tegen deze nieuwe mogelijkheid aankijkt, dat weet Van der Tuin niet. “Dat zou je aan ING moeten vragen.”

De betalende gebruiker krijgt bij Yunoo vier extra functionaliteiten. Zo is er vanaf 2,99 euro per maand de mogelijkheid rapporten te maken, verrijkte data te exporteren, toegang te delen met anderen en eigen importeerregels beheren. “Bij het delen van de toegang kun je denken aan iemand die een gezamenlijke rekening met een partner heeft tot aan een financieel expert die je toegang wilt geven”, aldus Van der Tuin.

Uitbreiding premium functionaliteiten

Op termijn komen er nog twee functionaliteiten voor de betaalde versie. “Eén daarvan is uitgebreid budgetteren, waarbij mensen over een jaar een budget kunnen vaststellen en per maand een alert krijgen als ze over dat budget heen gaan. De tweede is een vermogenspositie, daarmee kan iemand snel een overzicht krijgen van wat ze in huis hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld een waarde toekennen aan een auto. Dat gaat eigenlijk meer richting de middellange termijn planningen”, aldus Van der Tuin.

Voor de gratis versie heeft Yunoo bovendien de nieuwe functionaliteit toegevoegd om contracten te beheren. “Niemand kan snel een overzicht creëren. Wij kunnen dat zien vanuit de transacties en een overzicht maken. Ook houden we bij wanneer iets afloopt, zodat mensen makkelijker kunnen opzeggen.”

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond