What's new

Top stories

Meeste omzetgroei bij ‘pure’ webwinkels

De omzet van webwinkels zonder vestigingen in de winkelstraat is in de eerste 11 maanden van 2016 met 23 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De online omzet van winkels die ook fysieke vestigingen hebben, groeide met 14,9 procent. Een jaar eerder groeiden beide soorten webwinkel nog even snel. Dat meldt CBS.


Generatie X geeft online meer uit dan millennial

Consumenten die geboren zijn tussen 1966 en 1981 – beter bekend als generatie X – zijn wereldwijd van alle generaties het meest actief met het kopen van producten op het internet. Deze leeftijdscategorie is zelfs veel actiever dan de generatie millennials, jongeren geboren in de periode 1982 tot 2001. Dat blijkt uit het Global Online Consumer Survey 2017 van KPMG.


Online restaurantgids IENS verwijt Koninklijke Horeca Nederland stemmingmakerij

Online restaurantgids IENS overweegt juridische stappen tegen horecaorganisatie KHN wegens ‘stemmingmakeríj’. Boekingssites rekenen te hoge bemiddelingskosten, vertelde Koninklijke Horeca Nederland aan de vooravond van de Horecava in Amsterdam. Met name marktleider IENS kreeg weer een lading kritiek over zich heen.


Hoe Amazon Go indirect zorgt voor doorbraak omnichannel in 2017

Het meest interessante retailnieuws van vorig jaar arriveerde pas laat in December: de onthulling van ‘Amazon GO’, de cashloze selfservice supermarkt. Een spectaculair filmpje laat een supermarkt in Seattle zien, waar klanten door een combinatie van inchecken, sensoren en kunstmatige intelligentie producten kunnen pakken, en zonder enige handeling kunnen uitchecken door simpelweg naar buiten te lopen. Betalen gebeurt automatisch, net als bij Uber.


Brechtje de Leij (Marktplaats.nl): ‘Ik ben wel een lady geek’

Brechtje de Leij studeerde moleculaire genetica en gelooft in Star Trek als toekomstbeeld. Ondertussen weet ze in corporate omgevingen veranderingen te realiseren waar de eindgebruiker echt iets aan heeft. “Uiteindelijk begint en eindigt alles bij de gebruiker”, aldus de sr. Product manager Marktplaats.nl.


Meer artikelen in E-commerce

Nieuwsbrief