Conversion

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Conversion

Zo converteer je via een app (infographic)

Ooit was het belangrijk dat apps werden gedownload, tegenwoordig staat het engagement met een app voorop. Volgens TargetingMantra hebben appgebruikers weinig moeite met registratie, maar slechts 2 procent koopt via een app. En veertig procent gooit de app ook weer weg. Gemiddeld houdt nog geen vier procent vast aan een app na een jaar. Een infographic over appconversie.


De overtuiging in een doosje van Sagent

Op internet gaat ‘kijken, kijken, niet kopen’ misschien nog wel meer op dan in fysieke winkels. Sagent monitort het gedrag van het online winkelend publiek, en geeft bedrijven inzicht in de wijze waarop het klanten kan verleiden om op ‘bestellen’ klikken. De technologie maakt van webshop bezoekers betalende klanten. Mede-oprichter Rodger Buijvoets: “We noemen het zelf ook wel ‘persuasion-in-a-box’.”


Infographic: Januari is de appmaand

Je zou verwachten dat app downloads en engagement tijdens de feestmaanden hun top bereiken, maar onderzoek van AdMob (Google) toont aan dat het hoogtepunt rond januari ligt. AdMob noemt het de Black Friday voor apps. Dat komt omdat consumenten eind december nieuwe smartphones en tablets krijgen en daarmee in januari gaan spelen. Deze infographic legt het nog eens uit.


Bezoekers onbewust verleiden: een praktijkvoorbeeld

Je kent ze wel, rode bolletjes bij een App-pictogram op je telefoon als je een berichtje nog niet gelezen hebt. Je bent niet de enige die dan de drang voelt om de app te openen omdat het anders blijft knagen dat er iets nog niet “opgelost” is. Vrij recent schreef Dion van der Vaart, een artikel over dit zo geheten Zeigarnik-effect en hoe het ook op websites in te zetten is. Maar wat kan het op deze manier onbewust verleiden van je bezoeker je opleveren? In dit artikel wordt er uitgebreid stil gestaan bij een praktijk A/B test case bij Omoda.nl.


Website- en campagne-optimalisatie gaan hand in hand

Met een geweldige user experience en data driven optimalisatie zou je website geweldige resultaten moeten leveren. Toch valt dat in de praktijk vaak tegen, omdat het campagneverkeer en de landingspagina slecht op elkaar aansluiten en het webteam en het marketingteam elkaar niet altijd weten te vinden. In aanloop naar mijn presentatie op ePerformance samen met Tim Woldhuis van Expand Online lichten we alvast een tipje van de sluier over hoe je je website en campagnes wél succesvol laat samenwerken.


Pre-post-analyse in website-optimalisatie: Weet wat je meet

Als je een verandering aan een website hebt doorgevoerd is het verstandig om te toetsen of dit wel voor het gewenste effect heeft gezorgd. Een betrouwbare methode hiervoor is bijvoorbeeld een A/B-test. In sommige gevallen is dat echter niet mogelijk of raadzaam. Een van de alternatieven is dan het uitvoeren van een pre-post analyse. Daarbij vergelijk je de prestatie van de webshop voor en na de optimalisatieslag. Hier is wel een aantal risico’s aan verbonden. Dit artikel geeft richting aan hoe met deze risico’s om te gaan.


Meer e-commerce verkeer op smartphone, maar conversie blijft laag

Smartphones maken inmiddels een belangrijk onderdeel uit van e-commerce wereldwijd. Steeds vaker grijpen consumenten bij het shoppen naar hun mobiel. Maar zijn die apparaten ook goed in het rondmaken van de deal? Niet echt, zo blijkt uit onderzoek. Ondanks een toename valt de mobiele conversie tegen.


E-mailmarketing: Hillary Clinton wint eerste slag van Donald Trump

Op basis van alle media-aandacht lijken de Amerikaanse presidentsverkiezingen zeer nabij. Toch moeten we nog wachten tot 8 november 2016 voordat Amerikanen mogen stemmen en duidelijk wordt wie Barack Obama gaat opvolgen. In de campagne van diezelfde Obama speelde digital marketing en dan met name e-mailmarketing een prominente rol. In 2016 lijkt het een strijd te gaan worden tussen Hillary Clinton (Democraten) en Donald Trump (Republikeinen), om die reden wordt het aanmeldproces onder de loep genomen.


Zes methodes om de ROI van optimalisatie te berekenen

Dagelijks zijn veel bedrijven bezig met het optimaliseren van hun online activiteiten, met als doel het rendement te verbeteren. Het uitvoeren van A/B-testen is binnen online optimalisatie al vier jaar op rij de belangrijkste methode om de conversie te verhogen (bron: eConsultancy.). Maar hoe bepaal je nou de ROI van conversie optimalisatie? Ik bied je zes methoden.


Meer artikelen in Conversion

Topic: Conversion

In dit Topic alles over het verbeteren van sales, downloads en andere acties online. Best practises, cases en how to, hier vind je informatie voor het verbeteren van conversie. Heb je kennis te delen? Experts op hun vakgebied kunnen publiceren in dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere E-commerce topics