Duitsland

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Duitsland

Duitsland Europese koploper m-commerce

Duitsland is Europese koploper als het gaat om mobiele aankopen. Dit blijkt uit het feit dat in 2015 maar liefst 51% van de Duitsers minstens één keer een aankoop heeft gedaan via een mobiel apparaat. Trek dit in vergelijking met Nederland (38%) of heel Europa (41%) en de populariteit van m-commerce in Duitsland wordt snel duidelijk.


Endeit Capital over investeren in Duitsland: ‘altijd in syndicaat, nooit alleen’

Endeit Capital investeerde onlangs in het Duitse b2b-bedrijf Contorion. Dat deed de investeringsmaatschappij niet alleen, een aantal lokale fondsbeheerders deed mee. Een bewuste keuze, vertelt Endeit-partner Martijn Hamann. Daar vraagt de Duitse investeringscultuur namelijk om. “Die is op een aantal vlakken echt anders dan de Nederlandse of Amerikaanse.”


Bovengemiddelde groei Duitse e-commerce in Q4 2016

Met een groei van 10,4 procent in Duitsland is de online- en postorderbusiness vruchten aan het plukken van de drukke kerstperiode. Voor beide takken resulteert het vierde kwartaal van 2016, mede dankzij de bijbehorende kerstperiode, in de hoogste omzetcijfers van dit jaar. In deze periode vindt ongeveer 30 procent van de jaarlijkse verkopen plaats. Dat laat het onderzoek van Bundesverband E-Commerce und Versandhandel Deutschland e.V. (BEVH) zien.


Meer artikelen in Duitsland

Topic: Duitsland

In dit Topic lees je alles over online zakendoen in en met Duitsland. Over cross border trade, verzenden, juridische zaken, BTW-verplichtingen, belastingafdrachten, invoerrechten, verschillen in retourregelementen etcetera.

Interessant in andere E-commerce topics