eFulfillment

Nieuwsbrief

 

Artikelen in eFulfillment

JOSH V met passervice aan huis: ‘Logistiek moet je blijven innoveren’

Modemerk JOSH V komt met een passervice aan de deur. Samen met een aantal andere wijzigingen die het bedrijf doorvoert wil het daarmee de klantervaring verbeteren. Terwijl de klant haar kledingstukken past, wacht de pakketbezorger voor de deur. Een tijdelijk marketingmiddel of serieuze poging de customer experience naar een hoger plan te tillen?


Lidl vestigt Europees e-commerce distributiecentrum in Roosendaal

De Duitse supermarktketen Lidl laat op bedrijventerrein Borchwerf II een groot distributiecentrum voor webshopartikelen bouwen. Dat levert zo’n twaalfhonderd banen op in de regio. Over de huurder werd aanvankelijk geheimzinnig gedaan, waardoor de naam van Amazon al gauw viel.


‘Gratis retourneerservice leidt tot meer aankopen’

Een retourneerbeleid zonder retourneerkosten en aanvullende voorwaarden leidt tot meer aankopen. Dat stelt promovendus Alec Minnema, die onderzocht hoe winkels het terugsturen kunnen beheersen en beïnvloeden om hun winstgevendheid te versterken. Minnema promoveert vandaag aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Productretouren: innovatieve oplossingen en nieuwe bevindingen

Het retourneren van producten is een van de grootste kostenposten van een webshop. Het recht van de consument om producten te kunnen retourneren is wettelijk geregeld. Dit brengt voor de verkopende partij echter wel aanzienlijke kosten met zich mee. Zo blijkt uit recent onderzoek dat het retourpercentage in sommige industrieën zelfs 50 procent is en dat productretouren producenten en retailers in de Verenigde Staten bijna 264 miljard dollar per jaar kosten. Welke rol kan data spelen om de retour(-kosten) minimaliseren?


Meer artikelen in eFulfillment

Topic: eFulfillment

Service wordt steeds meer de onderscheidende factor om klanten voor je webshop te behouden. Wat besteed je uit? Hoe bespaar je kosten? Hoe ver ga je in het behouden en bedienen van je klant? Het topic eFulfillment helpt je hierbij.

Interessant in andere E-commerce topics