Retail

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Retail

Takeaway.com gaat opgegeten worden, alleen door wie?

De food delivery market is in een interessant spel terecht gekomen. Ik heb met interesse de beursgang van het meest recente succesvolle beursgang gevolgd: TakeAway. Een typisch internetplatform waar potentieel veel winst in zit. Dat wil zeggen; het bedient twee partijen tegelijkertijd. En TakeAway is de virtuele middle man die aan elke transactie wat overhoudt. Aan beide kanten. Lees hieronder mijn voorzichtige conclusie dat TakeAway overgenomen gaat worden. Het is alleen nog de vraag op welk moment, en voor welk bedrag…


Atmosphere zet de toon voor een versterkte klantbeleving

Wat merken als Ace & Tate, Marqt en Wagamama gemeen hebben? Atmosphere van Kollekt.fm. Rolf Dröge, oprichter van de muziekdienst, laat artiesten en andere muziekexperts een afspeellijst samenstellen die gebaseerd is op de merkidentiteit van zijn klanten. “We versterken de in-store-klantbeleving met zorgvuldig geselecteerde muziek.” Inmiddels maken vijfentachtig locaties in zeven verschillende landen gebruik van Atmosphere.


Brandfield lanceert eigen Boutique in Amsterdam

De Brandfield Boutique in de Amsterdamse binnenstad is een feit. Het is de tweede stenen vestiging, naast die van vlaggenschip Groningen, in de missie om meer fysiek aanwezig te zijn. “De juweliersmarkt is nog vrij traditioneel en kent weinig omnichannel-spelers. Als pionier zie ik het als onze taak om de markt flink op te schudden,” aldus algemeen directeur Jacco Tas.


Coolblue verlengt retourtermijn naar dertig dagen

Coolblue verlengt de retourtermijn voor klanten van veertien naar dertig dagen. Ze kunnen nog langer nadenken en uitproberen of ze de nieuwe aankoop wensen of deze toch gratis terug willen sturen. Na afloop van de dertig dagen heeft de koper nog eens veertien dagen om zijn pakketje daadwerkelijk op te sturen of af te leveren. […]


Meer artikelen in Retail

Topic: Retail

Tips, tricks, achtergronden, cases, best practices en opinie rondom retail. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Je leest het in dit Topic. Zelf bijdragen aan dit Topic kan: mail bij interesse naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere E-commerce topics