Hanneke de Korte

Reclassering Nederland
Presentatie:

Online communciatie bij de reclassering

11:30 @ Kleine zaal

De opkomst van netwerksites als hyves, Facebook, Twitter en Linkedin , YouTube, blogs, fora en websites betekenen een revolutie in de maatschappelijke omgang. Maar ook voor het communicatievak en de journalistiek is de impact groot. Social media zijn er en Reclassering Nederland doet mee. Het past in de ambitie van de organisatie om zich scherp te profileren op het veiligheidsterrein. Talloze journalisten volgen inmiddels de twitter accounts van de organisatie. Een tweet van de algemeen directeur heeft al regelmatig geleid tot een telefoontje voor een interview. Een Kamerlid dat via social media opzoek was naar een geschikt werkbezoek, werd door Reclassering Nederland uitgenodigd. Maar er is ook een keerzijde. Zoals die medewerker die een foto van zichzelf terugvond op een website van een boze cliënt. Met naam en (gelukkig) verkeerde adresgegevens. En wat te denken van die ondertoezicht gestelde die een reclasseringswerker vraagt ‘vrienden’ te worden op Facebook?
Over die eerste ervaringen en de lessen die de organisatie daaruit trekt, komt Hanneke de Korte, Hoofd Media & Communicatie bij Reclassering Nederland, vertellen.

Hanneke de Korte volgde de opleiding journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht met als afstudeerrichting radio. Na haar studie werkte ze als redacteur en verslaggever onder andere bij NOS Radio 1 journaal, Radio Rijnmond en EenVandaag. Ze specialiseerde zich in onderwerpen over de integratieproblematiek, het gevangeniswezen en het Nederlandse tbs-systeem. In 2006 stapte ze over naar het communicatievak. Hanneke werkt als hoofd Media & Communicatie bij Reclassering Nederland.

Om dezelfde tijd spreekt:
  • Martijn van Warmoeskerken

    Ministerie van Algemene Zaken/Dienst Publiek en Communicatie

    Er is steeds meer focus op online communicatie binnen de Rijksoverheid. Dit geldt ook voor de toepassing van webanalyse als instrument om de communicatie met …

    Bekijk het hele profiel