Judith Sluiter

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid
Presentatie:

Social media tijdens crises: vloek of zegen?

16:20 @ Grote zaal

Een schietincident in Alphen aan den Rijn, een storm met enkele doden als gevolg op het festival Pukkelpop (België). Tijdens een incident, of hooguit na enkele minuten, zien en horen we er over dankzij……… de burger. Die is de nieuwe journalist geworden. Maar soms ook hulpverlener. Dat kan een zegen zijn: mensen helpen, vinden of alarmeren elkaar tijdig via bijvoorbeeld twitter. Zoals na het drama op Pukkelpop. Maar social media kunnen ook een vloek zijn. Geruchten en onjuiste informatie gaan sneller rond dan ooit. De eerste uren na het schietincident in Alphen aan den Rijn deden de wildste verhalen de ronde op twitter.
Daarmee is communicatie met pers en publiek tijdens crises enorm veranderd. Snelheid en openheid is meer dan ooit nodig. En de overheid is slechts één van de vele partijen die communiceert bij een crises. Regie op communicatie is een illusie geworden. Wat betekent dit voor je communicatiestrategie? Discussieer met Judith Sluiter en Lodewijk van Wendel de Joode aan de hand van enkele voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Judith is hoofd Bureau Communicatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid (NCTV). De NCTV valt onder het ministerie van Veiligheid & Justitie. Judith heeft veel ervaring met communicatie over terrorismegerelateerde dreigingen en incidenten.

Om dezelfde tijd spreekt:
 • Arjen Hof

  Govunited

  Terwijl veel organisaties nog bezig zijn met de realisatie van de e-overheid neemt de m-overheid een vlucht voorwaarts….

  Bekijk het hele profiel
 • Lodewijk van Wendel de Joode

  Nationaal Crisiscentrum

  Een schietincident in Alphen aan den Rijn, een storm met enkele doden als gevolg op het festival Pukkelpop (België). Tijdens een incident, of hooguit na enkele …

  Bekijk het hele profiel
 • Misha de Sterke

  Gemeente Haarlemmermeer

  Haarlemmermeer is een goed voorbeeld van webcare en een geslaagd eParticipatietraject. De gemeente geeft, op het  eParticipatieplatform ‘mijn aandeel in …

  Bekijk het hele profiel