What's new

Top stories

Agile worden? Stuur op de juiste manier

Managers die vragen: ‘Waarom gaat het nou niet sneller?’ Teams die zeggen: ‘We geven steeds aan waarom we niet sneller kunnen, maar er wordt niets aan gedaan.’ ‘En leuk dat we nu een zelforganiserend team zijn, maar de managers bepalen nog steeds wat er gebeurt.’ Zomaar wat opmerkingen van medewerkers van een grote financiële dienstverlener die agile implementeerde. Herkenbaar? Lees in dit artikel de zeven kenmerken van een succesvol transitieteam en laat jouw agile transitie wel soepel verlopen.


Dennis de Vries (KPMG) over de toepassingen van Blockchain

Alles wat je wilt – of moet? – weten over blockchain. Het World Economic Forum plaatste deze technologie in het rijtje van zeven ontwikkelingen die de wereld drastisch gaan veranderen. Dennis de Vries, lead Digital Ledger Services bij KPMG, praat je bij. ‘Eigenlijk is de techniek achter blockchain uitgevonden met de introductie van het concept Bitcoin,’ meent de Vries. Je weet wel, Bitcoin, die bekende ‘digital currency’ of ‘cryptocurrency’ waar we veel over horen, maar nog niet écht veel meedoen. Blockchaintechnologie ligt aan de basis van cryptovaluta als Bitcoin, maar kent ook andere toepassingen.


Filepurch: boter bij de vis voor creatieve zzp’ers

Lange betalingstermijnen en te late betalingen: volgens incassobureau Intrum Justitia liep de Nederlandse economie vorig jaar daarop zeven miljard euro mis op midden- en kleinbedrijven. Genoeg is genoeg, vindt Jonathan Koy, oprichter van online-uploaddienst Filepurch. “Als je een digitaal creatief product zoals een e-book aanlevert bij een klant, dan zorgen wij dat hij direct betaalt. Gelijk oversteken dus.”


ZOOF: de app voor minder files op Nederlandse snelwegen

File: de vervelendste keerzijde van de oplevende economie. Volgens de Verkeersinformatiedienst is filedruk in 2016 met tien procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Mobiliteitsapp ZOOF weet dat verandering nodig is om de ergernis en financiële schade weg te nemen. Koen van Lierop, verantwoordelijk voor de marketing en gebruikerscommunicatie van Get Hooked: “Vanaf het moment dat je de A67 of A58 oprijdt, krijg je actuele rijadviezen.”


Meer artikelen in Innovatie

Nieuwsbrief