What's new

Top stories

ZOOF: de app voor minder files op Nederlandse snelwegen

File: de vervelendste keerzijde van de oplevende economie. Volgens de Verkeersinformatiedienst is filedruk in 2016 met tien procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Mobiliteitsapp ZOOF weet dat verandering nodig is om de ergernis en financiële schade weg te nemen. Koen van Lierop, verantwoordelijk voor de marketing en gebruikerscommunicatie van Get Hooked: “Vanaf het moment dat je de A67 of A58 oprijdt, krijg je actuele rijadviezen.”


De top 10 Insurtech Trends voor 2017

Het begin van een nieuw jaar is een uitgelezen moment om de belangrijkste trends voor de komende twaalf maanden te voorspellen, dus ook voor de ontwikkeling van insurtech. De meeste lijstjes richten zich op de nieuwste technologieën en applicaties, maar meestal zijn deze na een jaar nog nauwelijks doorgebroken. Wij pakken het anders aan, beter.


In 2017 gaat InSurTech de verzekeringswereld op z’n kop zetten

Met grote overtuiging zetten investeerders in op disruptie in de verzekeringsindustrie. In vijf jaar tijd loopt de optelsom van VC-investeringen in verzekeringen op tot twee miljard dollar in de Verenigde Staten alleen, waarvan 800 miljoen dollar in de eerste zes maanden van 2016. Er is zelfs een heuse term ontstaan voor start-ups in deze industrie: InsurTech.


Hoe Amazon Go indirect zorgt voor doorbraak omnichannel in 2017

Het meest interessante retailnieuws van vorig jaar arriveerde pas laat in December: de onthulling van ‘Amazon GO’, de cashloze selfservice supermarkt. Een spectaculair filmpje laat een supermarkt in Seattle zien, waar klanten door een combinatie van inchecken, sensoren en kunstmatige intelligentie producten kunnen pakken, en zonder enige handeling kunnen uitchecken door simpelweg naar buiten te lopen. Betalen gebeurt automatisch, net als bij Uber.


2017: het jaar van de relationele economie

Zoals verwacht was ook 2016 weer een bewogen jaar voor de digitale wereld: SnapChat maakt tegenwoordig brillen, Googles AI verslaat de wereldkampioen in GO, het aantal internetgebruikers ging over de grens van 3,5 miljard heen en volgens sommigen dankt de USA haar nieuwe president aan de Facebook-bubble. 2017 wordt het jaar van de shift van de transactional naar de relational economie. Daarbij horen de onderstaand beschreven zes bijbehorende trends.


OneUp.Company, leverancier van corporate startups

Prototypes, marktvalidaties, businessmodellen: oneUp.Company levert het. Met een frisse blik zet het snelgroeiende bedrijf opkomende softwaretechnologieën in zoals blockchain. Dat heeft geleid tot een fiks aantal start-ups voor bekende grote bedrijven, die profiteren van toekomstig concurrentievoordeel. Mark Dijksman, stichter van oneUp.Company, begon twee jaar geleden. “Inmiddels hebben wij vier miljoen omzet gemaakt en vijfentwintig medewerkers in dienst.”


Het Jaar van de chatbot

Hij eindigde hoog op de hypecycle dit jaar: de chatbot. Met de lancering van een Bot Store voor Facebook Messenger en het technische raamwerk voor chatbots van Microsoft is volgens kenners de Great Bot Rush definitief aangebroken. Maar tegelijkertijd werd duidelijk dat de chatbot nog in de luiers rondloopt.


Meer artikelen in Innovatie

Nieuwsbrief