Blockchain

Topauteurs in Blockchain

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Blockchain

Dennis de Vries (KPMG) over de toepassingen van Blockchain

Alles wat je wilt – of moet? – weten over blockchain. Het World Economic Forum plaatste deze technologie in het rijtje van zeven ontwikkelingen die de wereld drastisch gaan veranderen. Dennis de Vries, lead Digital Ledger Services bij KPMG, praat je bij. ‘Eigenlijk is de techniek achter blockchain uitgevonden met de introductie van het concept Bitcoin,’ meent de Vries. Je weet wel, Bitcoin, die bekende ‘digital currency’ of ‘cryptocurrency’ waar we veel over horen, maar nog niet écht veel meedoen. Blockchaintechnologie ligt aan de basis van cryptovaluta als Bitcoin, maar kent ook andere toepassingen.


IAG selecteert vier start-ups die reizen leuker en efficiënter moeten maken

De International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways, Aer Lingus, Iberia en Vueling, heeft vier start-ups geselecteerd die deel mogen nemen aan het acceleratorprogramma Hangar 51. Hiermee wil IAG innovaties stimuleren op het gebied van de klantbeleving en efficiency.


Verzekeraars over blockchain: Ga zo snel mogelijk met je poten in de klei (video)

Blockchain blijft voor velen een soort black box. Leuk, maar wat moet ik ermee? En is het wel echt veilig? Samen met Deloitte heeft het Verbond van Verzekeraars de koe bij de horens gevat en een voorbeeld van de blockchain uitgewerkt in een concreet plan. Tijdens een bijeenkomst over dit onderwerp, op 14 december, is een kort videoverslag gemaakt. Aan het woord komen Jacob Boersma, Frank van de Ven en enkele aanwezigen.


Meer artikelen in Blockchain

Topic: Blockchain

Blockchain is een internettechnologie die ervoor zorgt dat twee partijen zonder tussenkomst van banken, notarissen, accountants en overheden een transactie kunnen doen. Het is een openbaar, digitaal en decentraal middel om geldstromen, aandelen of bezittingen te automatiseren en informatie veilig op het open internet te zetten. Een technologie die de bureaucratie terugdringt en niet alleen veel werk uit handen neemt van banken en verzekeraars, maar ook van online ondernemers. Wat kun je nu en in de toekomst van blockchain verwachten? Je leest het in dit Topic.

Interessant in andere Innovatie topics