Financials

Topauteurs in Financials

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Financials

KPMG: Fors minder kapitaal naar fintech bedrijven

De wereldwijde investeringen in fintech, technologische innovatie in de financiële sector, zijn vorig jaar fors gedaald vergeleken met 2015. In 2016 werd voor een bedrag van 24,7 miljard dollar gestoken in bedrijven die actief zijn met technologische innovatie in de financiële sector. In 2015 was dit nog 46,7 miljard. Dit blijkt uit de Pulse of Fintech, een onderzoek van KPMG naar de investeringen die wereldwijd gedaan worden in fintech.


‘Bank van de toekomst is virtuele assistent. Leeft u wel gezond?’

Banken zullen in 2030 helemaal onzichtbaar zijn. Nee, niet een zoveelste voorspelling over grootbanken die niet meer nodig zouden zijn. De bank wordt een virtuele assistent, vergelijkbaar met Apples Siri. Die voorspelling doet KPMG in een whitepaper over de toekomst van de financiële sector.


‘Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren’

Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren in Europa. 83 procent van de Nederlanders bankieren vooral online en zo’n twee derde (66 procent) gebruikt daarvoor een computer of tablet, zo blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau YouGov en geldplatform TransferWise.


Zeven vormen van samenwerking met fintechs en insurtechs

Om innovatie in de financiële dienstverlening te versnellen is het nodig om meer te leren van de fintechs en insurtechs waar banken en verzekeraars in investeren en mee samenwerken. In ons nieuwe boek ‘Reinventing Customer Engagement. The next level of digital transformation for banks and insurers’ beschrijven we zeven best practices van banken en verzekeraars die op heel verschillende manieren samenwerken met fintechs en insurtechs.


Meer artikelen in Financials

Topic: Financials

Alles over online innovatie in het bank- en verzekeringswezen. Over trends, ontwikkelingen en disruptie. Je leest het in dit Topic. Heb jij een interessant verhaal voor onze lezer? Mail dan naar topics@emerce.nl

Interessant in andere Innovatie topics