Strategy

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Strategy

Software-ontwikkeling: welke methoden zijn er en waarin verschillen ze?

Lekker scrummen, lean, kanban, feature-driven of toch de waterval methode? Kies een software-ontwikkelingsmethode om project chaos te voorkomen. Ieder project dat meer dan enkele weken in beslag neemt kan wel wat structuur gebruiken. Anders is de kans groot dat je in een ontwikkeltraject na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer ziet. Het kiezen van en vasthouden aan een software-ontwikkelmethode die past bij je organisatie is daarom een goed idee.


Travix: ‘Het is tijd om een next gen online reisagent te worden’

Voor Travix, het moederbedrijf van onder andere CheapTickets en Vliegwinkel, staat 2017 in het teken van nieuwe markten en de vraag: hoe ziet de next gen OTA eruit? Volgens CEO John Mangelaars is personalisatie van strategisch belang en krijgen kleinere spelers het zwaar.


Transformatie Deli XL: hoe online nu 95 procent van de omzet genereert

Afgelopen oktober won Anouk Beeren namens Deli XL de Digital Transformers Award. In krap zes jaar tijd heeft de manager E-commerce & merchandising er met een transformatie voor gezorgd dat het online verkoopkanaal nu 95 procent van de bedrijfsomzet genereert. Maar “het begint het nu pas”. Hoe heeft ze dat aangepakt en wat is nu de volgende stap?


Eindhoven Airport digitaliseert: komt met online assistent en tickets

Eindhoven Airport kruipt dichter naar de reiziger toe. Begin dit jaar wordt een digitale assistent geïntroduceerd voor verbetering van de klantreis. Vanaf eind 2017 gaat het vliegveld zelf tickets verkopen. De wens van Marketing Manager Eli Lejeune is om op digitaal vlak veel meer samen te werken met airlines en zo online diensten aan elkaar te knopen. “Maar dat ligt in de luchtvaart nogal gevoelig.”


2017: het jaar van de relationele economie

Zoals verwacht was ook 2016 weer een bewogen jaar voor de digitale wereld: SnapChat maakt tegenwoordig brillen, Googles AI verslaat de wereldkampioen in GO, het aantal internetgebruikers ging over de grens van 3,5 miljard heen en volgens sommigen dankt de USA haar nieuwe president aan de Facebook-bubble. 2017 wordt het jaar van de shift van de transactional naar de relational economie. Daarbij horen de onderstaand beschreven zes bijbehorende trends.


Meer artikelen in Strategy

Topic: Strategy

In het topic Strategy lees je alles over de verschillende strategievormen binnen bedrijfsprocessen. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices over strategische processen. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Innovatie topics