Content Marketing

Topauteurs in Content Marketing

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Content Marketing

Interview: Dennis Goedegebuure over SEO

De Nederlander Dennis Goedegebuure woont en werkt al ruim tien jaar in Silicon Valley. Hij was onder andere Director SEO bij eBay en Head of Global SEO bij Airbnb. Momenteel houdt hij zich als Vice President Growth & SEO bezig met de contentmarketingstrategie en alle SEO voor websites van Fanatics, een online retailer in merchandise van alle grote Amerikaanse sportcompetities zoals NBA, NFL, NHL en vele andere.


Ondernemers bloggen vaak zonder plan

Slechts 22 procent van de bloggende bedrijven heeft een helder plan of duidelijke contentstrategie bij het bloggen. Dat is de belangrijkste conclusie van het jaarlijkse onderzoek van contentmarketingbureau Contany.nl naar bloggen door bedrijven. Een opvallende constatering, aangezien uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven investeren in het publiceren en promoten van blogs.


Twaalf manieren waarop KI contentmanagement verandert

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (KI) hebben veel mensen gespeculeerd dat dit het einde zou zijn van contentmanagement zoals we dat kennen. Maar met KI kun je je CMS nieuw leven inblazen en zelfs veel rijker maken. De beste ideeën komen ten slotte meestal voort uit een crisis.


Infographic: hoe ons brein content verwerkt

Onze hersenen reageren verschillend op type content, zo laat deze infographic van MainPath Marketing zien. Geschreven content, denk aan e-books en blogs, zijn goed voor het aangaan van relaties, terwijl interactieve content niet verrassend de interactie bevordert. En video’s? Die zijn er voor de emotie.


BPD verkoopt huizen online: met marketing automation meer klantbetrokkenheid

BPD heeft als verkoper van huizen te maken met een nogal complexe klantreis en een makelaar als tussenliggende partij. Het bedrijf biedt de klant daarom sinds kort de mogelijkheid die schakel over te slaan. De nieuwbouwhuizen koopt men gewoon online. Met marketing automation wordt de klantbetrokkenheid daarvoor vergroot. Een aanpak die veel gelijkenissen vertoont met marketing automation in een B2B-omgeving, vertelt senior E-Business Manager Erik van der Wal.


Meer artikelen in Content Marketing

Topic: Content Marketing

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van Content Marketing. Blijf op de hoogte aan de hand van achtergrondartikelen, best practises, opinie en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Marketing topics