Content Marketing

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Content Marketing

Twaalf manieren waarop KI contentmanagement verandert

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (KI) hebben veel mensen gespeculeerd dat dit het einde zou zijn van contentmanagement zoals we dat kennen. Maar met KI kun je je CMS nieuw leven inblazen en zelfs veel rijker maken. De beste ideeën komen ten slotte meestal voort uit een crisis.


Infographic: hoe ons brein content verwerkt

Onze hersenen reageren verschillend op type content, zo laat deze infographic van MainPath Marketing zien. Geschreven content, denk aan e-books en blogs, zijn goed voor het aangaan van relaties, terwijl interactieve content niet verrassend de interactie bevordert. En video’s? Die zijn er voor de emotie.


BPD verkoopt huizen online: met marketing automation meer klantbetrokkenheid

BPD heeft als verkoper van huizen te maken met een nogal complexe klantreis en een makelaar als tussenliggende partij. Het bedrijf biedt de klant daarom sinds kort de mogelijkheid die schakel over te slaan. De nieuwbouwhuizen koopt men gewoon online. Met marketing automation wordt de klantbetrokkenheid daarvoor vergroot. Een aanpak die veel gelijkenissen vertoont met marketing automation in een B2B-omgeving, vertelt senior E-Business Manager Erik van der Wal.


Boomers versus millennials (infographic)

You Say ‘Tomato’, I say ‘Tomato’. Ja, er zijn verschillen tussen de millennials en baby boomers. Om maar eens wat te noemen: de babyboomer zit graag op Facebook, de millennial op Instagram. Boomers houden van tekst en video, millennials van foto’s. Op een punt vinden ze elkaar wel: allebei vertrouwen user generated content meer dan content van merken.


Contentmarketing in 2017: acht trends

Contentmarketing is het antwoord van bedrijven en merken op de uitstekend geïnformeerde consument die zich niets laat wijsmaken. De invulling van het begrip is onder invloed van het klantgedrag en nieuwe technologische ontwikkelingen continu aan het veranderen. Wat kunnen we in 2017 verwachten? Acht trends.


Arjé Cahn (Hippo): ‘Open source zorgt voor een hogere kwaliteit van je eindproduct’

Het Amsterdamse web content management bedrijf Hippo groeide in de afgelopen 16 jaar uit tot wat zij zelf een ‘digital experience platform’ noemen. “Vroeger ging web content management over het beheren van teksten. Tegenwoordig gaat het veel meer over luisteren naar je bezoeker, kijken wat je bezoeker doet op je website, kijken waarin hij geïnteresseerd is en daarop reageren.


Meer artikelen in Content Marketing

Topic: Content Marketing

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van Content Marketing. Blijf op de hoogte aan de hand van achtergrondartikelen, best practises, opinie en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Marketing topics