Deel dit artikel
-

Edgar Davids gaat webloggen voor MSN (update)

Edgar Davids gaat samen met zes andere topvoetballers, waaronder Ronaldinho, een weblog bijhouden voor MSN. Dat maakt het bedrijf vandaag officieel bekend. “Het is een mooie manier om een vinger aan de pols te houden,” zei Davids gisteren tegen Emerce.

MSN heeft zeven voetballers gecontracteerd die tijdens de WK voetbal in 2006 weblogs zullen bijhouden en video’s opnemen. Zij zullen dit ook al doen in de aanloop naar het toernooi. “Ik heb mijn eerste stuk al geschreven,” aldus Davids, die nog niet zeker is van een basisplaats in het Nederlandse elftal tijdens het toernooi.

De voetballer van Tottenham Hotspur is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de stukken, maar een door MSN ingehuurde tekstschrijver zorgt er volgens hem voor dat het stuk ook ‘goed geschreven is.’ Davids: “Ik ben geen schrijver.” Wel is hij een redelijk fanatieke internetter. MSN-messenger gebruikt hij minder vaak dan vroeger. “Ik heb er niet zo veel tijd meer voor.”

Davids bevindt zich in goed gezelschap. Andere voetballers die een blog gaan bijhouden in MSN-spaces zijn, naast de al genoemde Braziliaan Ronaldinho de Assis Moreira, de Engelsman Michael Owen, de Italiaan Gianluigi Buffon, de Spanjaard Xabi Alonso, Fransman Claude Maelele en Kevin Kuranyi uit Duitsland.

“Het was ontzettend moeilijk om deze spelers te contracteren,” vertelt Dan Watson, hoofd van de afdeling ‘Special Projects’ van MSN. In februari van dit jaar is hij met medewerkers begonnen met het project en de onderhandelingen. “Voor voetballers is dit een mooie manier om niet meer afhankelijk te zijn van wat de media over hen schrijven. Ze hebben nu zelf controle.”

Mogen de voetballers alles schrijven wat ze willen? Dan Watson: “MSN ‘checkt’ wat de spelers opschrijven.” Volgens hem zullen de spelers niet echt zelf schrijven, maar mondeling verslag doen over hun ervaringen aan ‘professionele schrijvers’ die er vervolgens een verhaal van maken. De spelers krijgen ook een camera. Daarmee kunnen ze wél helemaal zelf aan de slag gaan. Eén keer per week plaatsen de spelers een filmpje op internet, is het plan.

Watson verwacht in totaal tien miljoen unieke bezoekers op de zeven weblogs van de spelers. Op de vraag of het niet riskant is om Davids te contracteren terwijl hij nog niet zeker is van een basisplaats antwoordt Watson: “We hebben er alle vertrouwen in dat hij in het team komt.” Of hij wél of niet in de basis staat, de inhoud op zijn weblog lijkt interessant te worden. Wat Davids níet tegen Emerce maar wél tegen Watson zei: “Ik ga veel controversiële dingen opschrijven.”

 

Update 15 december 2005. De weblog van Davids staat online.

Deel dit bericht

6 Reacties

Marco

Je verwijst naar de Nederlandse MSN maar ik neem aan dat het gaat om een actie van MSN Internationaal?

Peet

weet iemand edgars MSN??

Jerry

Wat gaat Ronaldinho schrijven dan? Hoe hij Nederland in zijn eentje met acht-nul verslaat? En hoe Davids dan rood krijgt? Hmmm. Lijkt me niet fijn. Wel een leuk initiatief. Ik mis alleen een van de vijf W's. Waar vinden we deze weblog?

Redactie Emerce

@Marco. Ja, het is inderaad een actie van 'MSN International', waaraan 7 landen deelnemen.

caprino

Geweldig dat deze topsporter zijn eigen visie over zijn persoon en over het leven kan uitspreken. Er zou wat meer respect moeten zijn voor iem. die zoveel heeft betekend voor het nederlandse voetbal, jammer dat dat nog wel eens wordt vergeten. Ga zo door Ed, top. En wij zouden als bedrijf wel in contact met hem willen komen voor ondersteuning als ambassadeur voor onze stichting. Soulmade Foundation.

FAN

Edgar, waar kan ik lezen hoe het met jouw revalidatie etc gaat? 3 maanden is een lange tijd om uit de roulatie te zijn.:(Wie behandelt jou allemaal en welke resultaten zijn er tot nu toe behaald? Welke aanpak hoort bij jou en bij jouw behandelaars :DHeb je een voorkeur voor iemand die jou specifiek kan behandelen of voor een speciale behandeltechniek:P  Ben benieuwd hoe zoiets plaats vindt in de sportwereld.Krijg je voorrang in de medische wereld of hebben jullie persoonlijke begeleiders ,artsen en ziekenhuizen. Een fan uit Almere!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond