Deel dit artikel
-

Starbucks in downloads

De Amerikaanse koffieketen Starbucks gaat volgend jaar op grote schaal muziekdownloads aanbieden in haar zaken. Dit was al langer mogelijk in een select aantal winkels in de Verenigde Staten.

Starbucks opende in 2004 zijn eerste Hear Music Coffeehouse in Santa Monica in Californië. Daar zijn nu 250.000 songs te downloaden naar zowel cd’s als Mp3 spelers voor 99 dollarcent per nummer. Klanten hoeven dus geen laptop mee te nemen om digitale muziek te kopen.

Maandag werd een tweede Hear Music Coffeeshop geopend
in San Antonio, Texas. Een derde in South Beach, Florida volgt begin 2006. Daarnaast zijn er zogenoemde Hear Music Media Bars – kiosken met aanraakschermen – in een groot aantal kleinere zaken. In de grotere Hear Music Coffeehouses zijn ook gewoon cd’s te koop.

Starbucks probeert klanten al enige tijd langer in zijn zaken vast te houden. Om die reden rolde het bedrijf al eens draadloos internet uit in al haar verkooppunten. De omzet van de winkels neemt gestaag toe.

Starbucks wil het download concept verder uitwerken. Men denkt letterlijk aan een “fysieke variant” van Apple’s iTunes, waar behalve muziek nu ook video’s te koop zijn. Ook probeert Starbucks zijn Hear Music concept te promoten via onder meer XM Satellite Radio, T-Mobile en United Airlines.

Of het concept ook naar Europa komt is niet bekend. Starbucks heeft franchisevestigingen in de meeste Europese landen, behalve in Nederland, waar wel het Europese distributiecentrum is gevestigd. Er zijn zelfs scripties gewijd aan de vraag of Starbucks kans maakt op Nederlandse markt. Novagraaf Nederland heeft de domeinnaam Starbucks.nl al wel voor het bedrijf gereserveerd.




Deel dit bericht

5 Reacties

Nadine Vanhoudt

Wellicht is dit nietde juiste plek om mijn vraag te stellen maar probeer het toch. Ik ben zeer geinteresseerd om een franchiseverstiging in Nederland te openen. Hoe benader ik deze Amerikaanse onderneming? Hoe weet ik wanneer de markt in Nederland open is? Hoop dat iemand mij op weg kan helpen om mijn kleine, grote droom te verwezelijken.. Nadine Vanhoudt

krikke

Ron

Nou, het is eindelijk zover: "Wat al jaren boven de markt hing, is nu een feit: de Amerikaanse koffieketen Starbucks opent de deuren van een eerste vestiging in Nederland. De eer valt te beurt aan Schiphol, en wel achter de douane. Daardoor is de zaak, die komende zomer open gaat, alleen bereikbaar voor mensen met een vliegticket."

Marc

Ron, Hoe kom je aan deze info? Er is verder nog niks van bekend.  Ik neem aan dat Starbucks dit wel bekend zou maken.

Lon Obers

Mc Donalds boort Starbucks de grond in…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond