Deel dit artikel
-

Web-log met video en deels tegen betaling

Ilse Media komt aan het einde van dit voorjaar met een nieuwe '2.0' versie van haar weblogdienst Web-log. Voor gebruikers is het straks onder meer mogelijk om video- en audiobestanden te plaatsen. Hoewel de basisfunctionaliteiten voor iedereen gratis zullen blijven, moeten gebruikers straks voor sommige diensten betalen, zegt Michiel Houben van Ilse Media.

Wélke diensten gebruikers straks geld gaan kosten, kan Houben nog niet zeggen. Houben: “We gaan zaken achter een hek zetten, dat is zeker. De vraag is alleen nog of dat functionaliteiten zijn of ‘gebruik’, bijvoorbeeld extra opslagruimte.” Hij benadrukt dat de basis gratis blijft. “Met de nieuwe gratis versie kunnen gebruikers meer dan dat ze met het huidige Web-log kunnen.” Functionaliteiten waar webloggers straks eventueel voor moeten betalen, zijn volgens Houben ‘heel specifiek’ en voor de meeste gebruikers niet interessant.

De nieuwe versie van de weblogdienst, Houben gebruikt de werktitel ‘2.0’, biedt webloggers de mogelijkheid om video en audio aan hun weblogs toe te voegen, iets dat met de huidige versie niet mogelijk is, hoewel enkele handige gebruikers er wel in zijn geslaagd om videobestanden op hun weblog te zetten. Ook krijgen webloggers bij Web-log (spreek uit: web-streepje-log) straks eigen opslagruimte om bestanden te plaatsen en komt er een koppeling met mobiele telefoons. Houben: “De nieuwe versie is een stuk gebruiksvriendelijker.”

Op dit moment heeft Web-log 210.000 actieve gebruikers, webloggers die de laatste drie maanden minimaal één keer hebben ingelogd. Het gemiddelde weblog wordt per maand 500 keer bekeken. Houben: “Dat is een gemiddelde dat geldt voor veruit de meeste weblogs. Maar een hele klein groep van weblogs, zo'n 50, heeft aanzienlijk meer views. Alle weblogs samen trekken maandelijks gemiddeld ruim twee miljoen unieke gebruikers.

Houben hoopt dat met de nieuwe ‘2.0 versie’ het aantal gebruikers zal groeien tot 400.000 aan het einde van dit jaar. Hij denkt dat straks ook meer ‘semi-professionele’ webloggers gebruik gaan maken van Web-log. “Nu gaan mensen vaak weg bij ons als ze hun weblog willen professionaliseren. Straks hoeft dat niet meer.”

Ilse Media verdient momenteel alleen aan banners op de beheerpagina’s van Web-log; gebruikers die inloggen om hun weblog te veranderen of om statistieken te bekijken zien regelmatig een banner verschijnen, bijvoorbeeld van Ohra. Voldoende om kostendekkend te opereren. “Nee, echte winst maken we nog niet.”  Volgens Houben is de conversiegraad, het aantal gebruikers dat klikt op de banners en acties onderneemt op de adverterende site, hoog.

Bezoekers van weblogs zien vooralsnog geen advertenties. Het is niet ondenkbaar dat daar verandering in komt, zegt Houben. “Maar we willen webloggers altijd de keuze bieden of er op hun weblog wél of geen advertenties te zien zijn.”

Gebruikers mogen nu nog niet op hun blog adverteren met Google AdSense. Bij de nieuwe versie mag dat straks wel. “Maar dan willen wij daar wel aan mee verdienen,” licht Houben toe. “Gebruikers hebben daar begrip voor, zeggen ze. Wij bieden immers een gratis dienst aan.” Hoe dat verdienmodel er uit gaan zien, is nog niet bekend, los van de vraag of het voor webloggers interessant is om met 500 ‘views’ per maand een paar cent bij te verdienen.

Deel dit bericht

24 Reacties

Jan Willem

Doet Hyves dit momenteel niet al gratis 😉 ?

Olivier

Beste redactie,Is het jullie ook opgevallen dat de zaken die web-log hier presenteert allemaal functionaliteiten zijn welke bijna allen al geintegreerd zijn in punt.nl, de conculega's die in alles web-log inmiddels voorbij gestreefd zijn en zullen blijven daar zij direct alles overnemen en verbeteren.  En als je een weblogger actief noemt die eens in de drie maanden inlogt … dan ben ik blij dat ik eindelijk kan zeggen dat ik ook een actief sexleven heb.

Henk

Web-log zou zich beter bekommeren over de werking van zijn systeem. Al dagen werkt de 'weblogdienst' nauwelijks. En dat is niet de eerste keer…

Hans Vermeijden

Die problemen zijn er nu dik een jaar. Ze blijven servers bijplaatsen etc, maar er zit gewoon iets structureels fout. Zeker als, zoasl nu blijkt, de pageviews al maanden hetzelfde blijven. Het is gratis en dan mag je er niks over zeggen, maar als het dadelijk betaald is dan gaan ze vollop nat!

Hemaworstje

ik als "" ervaren " en redelijk grote weblogger op die toko kan ik hier slechts 1 ding aan toevoegen, neemt U eens een kijkje in het chaosforum ,de klachten en wensenlijst de klantvriendelijkheid,de hilarisch onbetrouwbaarheid, en dat al jaren lang.Het is een theemutsen club voor mensen die nét beginnen , de Libelle aanhang, ( niets kwaads over de wat betere loggers daar). de betaalde service is niet anders als een uitspraak van Ilse in het verleden, als het webloggen niet werkt ( lees winst ) , gaan we weer terug naar de sex en erotiek.Het rapportcijfer wat men laat zien is de bezoekersstatistieken , dat is fijn als je een 10 hebt voor gymnastiek , maar hoe doen ze het op de andere vakken?Maar afijn ze doen maar, aanbod genoeg. by the way iemand nog een blokje kaas erbij? 

Henkjan de Krijger

Binnen nu en twee weken geven wij de mogelijkheid bestanden te uploaden.  Het staat al klaar. Heb het bewaard om af en toe wat lekkers te hebben. Overigens kan je bij punt.nl natuurlijk al vanaf het begin je eigen foto's uploaden. Gaat web min log dat nu ook faciliteren?

Lean

Sindskort heb ik een weblog bij Blogse.nl. Ik ben er zeer tevreden over. Je kan de pagina helemaal aanpassen en dmw van de editor kun je makkelijk logs plaatsen. Dus geen gedoe meer met irritante UBB codes. Wat je ziet dat komt er ook op te staan zeg maar. Het is me bij Blogse ook opgevallen dat de eigenaar elke dag wel wat nieuwe toepassingen toevoegd of verbeteringen aanbrengt. Daarnaast is het allemaal gratis en staat er geen reclame op. De eigenaar beweert op de voorpagina ook dat de logs goed zijn voor de zoekmachines. Zelf heb ik hier weinig verstand van. Al met al een goede service en ik ben er dik tevreden over.  Er zitten echt een paar hele goede logs tussen, maar ook minder goede (gemaakt door kinderen van 13 of jonger). Enige nadeel wat ik heb kunnen vinden is, is dat je geen plaatjes van je harde schijf kan uploaden, maar dat is binnenkort ook anders volgens een mail die de loggers allemaal gehad hebben. 

GoTV

Gratis of niet. De vuile was buiten hangen is geen pas en wil men liever niet bij web-log. Overal is wel eens wat. De traagheid bij Web-log is een doorn in het oog, maar dat is bij Punt.nl net zo goed. Een weblog opzetten bij punt.nl is een aanslag op je zenuwstelsel.  gotv.web-log.nl

Henkjan de Krijger

@ Dear GOTV Ik hoor heel graag van je waarom het opzetten van een weblog bij punt.nl een aanslag op jouw zenuwstelsel is. Je kunt me mailen op henkjan@punt.nl dan lossen we dat op.

carla

ik ben net mijn 3e jaar ingegaan bij web-log, en het bevalt me prima.Er zijn overal wel eens storingen, moet je niet zo moeilijk over doen.

Sicco

Web-log.nl is een prima gratis dienst. Zeker als je niet te moeilijk wilt. Wil iemand zich echt uitleven dan leent een homepage zich daar beter voor. En wat de zoekmachines betreft, scoren zij mirakels, tik in Google maar eens Sicco in en kijk bij de eerste hit.

Olivier

@HenkJan: De reden van GoTV is ook de mijne. Heb dus ook al eens daar een log opgezet, maar het is allemaal veels te uitgesponnen. Zou toch nog eens goed kijken naar de usability van web-log en zeker ook blogger!

Henkjan de Krijger

@ Olivier en GoTV Helemaal mee eens. We werken eraan. Misschien dat er op termijn ook een light versie ontstaat. Heel graag zie ik jullie feedback op http://op.punt.nl (mijn weblog) Bedankt alvast. Het mag ook hier hoor maar weet niet of dit de plaats is voor een uitgebreide discussie over punt.nl. Iigv spui(t) je commentaar!  Ik garandeer reactie en verwerking.

Jessica

het zou tijd worden dat web-log eens van zijn gat kwam. Ik kijk alleen uit naar de dag dat ze met wat werkelijk vernieuwends komen. punt.nl loopt nu ver vooruit, en alleen afkijken gaat natuurlijk nooit genoeg zijn.  Ik heb zowel bij web-log als bij punt een weblog aangemaakt, en geef ronduit voorkeur aan het punt.nl systeem. ik heb geen html of andere technische achtergrond en kan er heel veel mee doen, of laten.

jessica

kan iemand me trouwens uitleggen waarom het de moeite loont extra, niet nader te noemen, betaalde diensten aan te bieden die " ‘heel specifiek’ en voor de meeste gebruikers niet interessant" zijn?

Albert Bolink

Hoera, ik ben ook gebruiker bij Web-log en ben uiterst tevreden. Nu kan punt.nl waar je ook een log kunt plempen echt de mouwen opstropen want het is daar een vreselijk zooitje, wat vrienden onder elkaar betreft. Wie niet braaf is of voldoet aan de normen bij hun, wordt zonder meer verwijderd. IK had een betaalde weblog bij punt.nl , dat is 11-01 door hun afgesloten. Ilse en personeel ik houd van jullie !

Olivier

@Albert: Leuk maar total crap (niet zo gek ook als je pas twee dagen een log bij web-log hebt). Weblog staat er juist om bekend weblogs te sluiten. En van kritiek zijn ze totaal niet gediend aldaar. Het forum is alleen voor meekletsers.

Henkjan de Krijger

@ Albert Vertel je er ook bij dat je bedreigingen uitte? En dat ik vrijdag van deze bedreigingen aangifte heb gedaan? Overigens is je weblog geheel volgens algemene voorwaarden verwijderd: Je bracht schade toe.

Lean

Voor een gezellige community kun je je dus beter aanmelden bij http://www.blogse.nl ! 😉

Aldo Wink

Onbegrijpelijk dat ze ook nog aan de advertentie-inkomsten van de webloggers willen verdienen! Sinds maandje op Typepad, daarvoor ook weblogger geweest. Erg leuk en leerzaam geweest overigens. Ben zeer benieuwd naar de 2.0 versie.

tan tunal

beste mensen,zou iemand me ook kunenn vertellen hoe dat moet: een videootje online plaatsen op een web-log (www.amvja1.tk)

dollysister

Interessant dat ik tot mijn volslagen verbijstering dan precies dezelfde gekmakende ervaringen met en op Punt.nl heb opgedaan de afgelopen 14 dagen als Albert Bolink hier beschrijft. Met nogal vergaande consequenties voor mij en anderen.  Als volkomen buitenstaander in welke weblog duscussie dan ook, ik ben slechts een weblog gebruiker die helemaal niet geinteresseerd was (of eigenlijk ben) in welke achtergrond dan ook van weblogwereldje en de onderlinge concurrectie tot de zelfde conclussies ben moeten komen als deze Albert Bolink. Het is daar een vreselijk zooitje, wat kennelijk mogelijk is door vriendjes onder elkaar waarbij methodes gebruikt worden waar menige straatbende een puntje aan kan zuigen!  Wat daar mijn antwoord op zal worden? Dat is stap voor stap in ontwikkeling. Gebruik makend van mijn vrijheden, gebaseerd op mijn persoonlijke integriteit en verantwoordelijkheden ten opzichte van anderen. Dergelijke fatsoensnormen wordt je bij punt.nl kennelijk geacht in te leveren in ruil voor een paar technische faciliteiten.  Oh en HenkJan….maak je geen zorgen hoor, ik heb geen bedreigingen geuit….ik werd bedreigd. En nog zo wat zaken. En of ik aangifte doe, waaronder tegen Punt.nl …dat merk ik de komende tijden wel.  Als normaal gebruiker moet je daar kennelijk je advocaat meenemen en mensen die de ins en outs kennen van web-concurrentie-wereldje om te weten door wie je wordt bedreigd.  Bedankt Albert Bolink. Plezierig ook op deze wijze het antwoord bevestigd te zien op mijn vraag: Wat is dit voor smeerkezerij en volslagen waanzin….ben ik nu hartikke gek of niet.

klavertje

Nou ik had toch liever ubb codes gehad het is er nu alleen maar moeilijker opgeworden en we deden het allemaal voor plezier trouwens iedereen denk ik zo. het is een heel gedoe nu. ik vind het echt jammer omdat ik net de ubb codes onder controle had… en heb totaal geen zin om nu al die html codes te leren!

Uitvaartinformatie-Bolink

Er is nu ook sind enige tijd een perfect log te verkrijgen via http://www.wordpress.com . Ik maak daar ook naar volle tevredenheid gebruik van !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond