Deel dit artikel
-

Talpa-programma’s tegen betaling te downloaden

Internetters kunnen vanaf vandaag op de site van Talpa voor 1,50 euro afleveringen van de dramaserie Van Speijk downloaden. Ook wil Talpa programma's gaan aanbieden als betaalde 'vodcasts', die te bekijken zijn op onder meer de iPod.

De tv-serie Van Speijk is vanaf maandag tegen betaling te downloaden op het onderdeel Programma Gemist op de website van Talpa , zo kondigde de zender zondag aan. Betalen voor de download gaat via SMS, telefoon, creditcard of iDEAL, het nieuwe betaalsysteem van de grote banken.

De downloadbare tv-programma's zijn beveiligd met digital rights management: ze zijn volgens Talpa slechts na één week na het downloaden nog afspeelbaar.
Talpa is al sinds de start van de zender in augustus live te bekijken als Windows Media-stream. Ook op telefoons met UMTS-verbinding is Talpa te zien. Daarnaast zijn de meeste uitzendingen, uitgezonderd voetbal en films, zijn later gratis terug te kijken op de website als stream. Daarvoor moeten websitebezoekers zich wel eerst registreren met hun persoonlijke gegevens.

De tv-zender stelt dat het met het tegen betaling aanbieden van downloads van tv-programma's 'in Nederland voorop loopt'. "De zender blijft zich ontwikkelen om op zoveel mogelijk manieren haar programma's beschikbaar te maken. Verder wil Talpa op korte termijn deze service uitbreiden door ook programma's via vodcasting aan te bieden. Hiermee is het mogelijk programma's te bekijken met een draagbare mediaspeler, wanneer en vooral waar je maar wilt."

Deel dit bericht

14 Reacties

Olivier

Mag ik daaruit opmaken dat na gedegen marktonderzoek is gebleken dat "Van Speijk" het enige programma van Talpa is waar de consument voor wil betalen?

Flip Hatzman

Hoezo, service? Andere omroepen zijn tevreden met één keer verdienen aan programma's en stellen archief materiaal gratis ter beschikking. Talpa stelt zich ten doel zo veel mogelijk te verdienen in plaats op zo veel mogelijk manieren beschikbaar te maken.

Tobi

@Flip. Veel andere omroepen zijn dan ook niet commercieel. Bij de publieke omroepen heb je al een flink bedrag betaald via de inkomstenbelasting. Daar kun je bij Talpa veel voor kopen.

peter

Zat gisteren in het buitenland te kijken en heb er op dat moment wel geld ervoor over.Was trouwens een leuke aflevering gisteren. Gratis was natuurlijk wel leuker geweest.

Huib Stad

Bij de lancering van de zender zelf werd marketeers geleerd dat de 30 seconden spot dood is, en dat juist bij Talpa veel vrijheid in de vorm van advertising bespreekbaar is: brandplacement, nonspot-advertising, in-script sponsoring etc.Als het gaat over deze 'vodcasts' had ik van Talpa toch een wat geavanceerder business model verwacht.Naar mijn idee is een 1,5 euro per vodcast een tarief dat garandeert dat het geen succes wordt. Hier geldt dat wat exploitanten van websites al jaren weten, voor de consument geldt 'content is king', maar wel gratis. Dus hier: Er mogen best reclame-elementen bij en in zitten, maar het programma is voor noppes. Hoe lang zou het gaan duren voordat een 'chinese' site deze programma's beschikbaar stelt zonder betaling? Net zoals het voetbal van Versatel……

nunkie

Ze maken je dus wel eerst lekker door het gratis aan te bieden, Ik heb welgeteld 1 aflevering kunnen kijken, maar ga er nu ZEKER geen 1,50 voor neertellen. Het is toch een grote inteelt kliek daar bij talpa.

Jooper

Dit is zeker geen service van Talpa te noemen. De serie Van Speijk was eerst gratis terug te kijken via de "Gemiste Afleveringen", maar nu is de enige manier om Van Speijk terug te kijken door de aflevering te downloaden. Een school voorbeeld van eerst klanten trekken en dan de service een betaalde service maken. Jammer, want Talpa was een van de weinigen die de "Gemiste Afleveringen" zo goed had opgezet.

Mark

Pffff……. wat plat zeg. Ik krijg een beetje het gevoel op de Albert Cuijp te staan bij Talpa, nog even en je krijgt er een paar gratis sokken bij (o, ja de volgende keer ook tegen betaling). Ik had verwacht dat Talpa een wat verfijndere methode zou toepassen. Talpa wees wat creatiever en denk iets meer vanuit de community potentie rondom programma's. Een prima programma dat van Speijk, overigens! 

piet vlug

zeuren…dit is een van de eerste stappen richting nieuwe vormen van mediaconsumptie. gratis bekijken op programma gemist is wat anders dan kunnen downloaden en op een ander moment bekijken in de trein of bus. gewoon goed dus van talpa! en prijzen zijn er om verlaagd te worden…

Pieter Hulshoff

Dus voor 1,50 mag ik gedurende 1 hele week kijken naar een aflevering waarvoor ik ook al via m'n tv heb betaald en die ik ook gewoon kan opnemen met diverse video recording apparatuur? Tjonge, wat een aanbieding! En het werkt alleen onder MS Windows? Fantastisch! Ik geloof dat ik voorlopig nog even pas voor deze nieuwe service…

M Versteeg

Daarom: http://www.uitzendinggemist.nl voor gratis én kwalitatieve content. Dat zijn programma's die nog moeite waard zijn ook.

rudy

Wat ik vooral jammer vind is dat ook dit weer alleen op een Windows met Windows Media Player 10 te bekijken is – er zijn toch wel andere oplossingen te bedenken, lijkt me, die wel platform onafhankelijk werken. Erg jammer!!!

Christian

Als er al niemand gratis naar die programma's kijkt, verwacht ik niet echt dat het tegen betaling wel massa's gaat trekken.

Lennard de heer

Belachelijk John de mol gratis is beter als je er niet bij kon zijn moet je er voor betalen  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond