Deel dit artikel
-

Online videotheek Directmovie: 100.000 video’s in 2006

De eerste online videotheek van Nederland Directmovie.nl verhuurt sinds de start een half jaar geleden al 6000 films per maand. De films worden digitaal via een 'video-op-verzoekdienst' in streamingformaat aangeboden als alternatief voor videoverhuur.

DirectMovie hoopt dit jaar een flinke groei te kunnen realiseren en minimaal 100.000 films te streamen. Het bedrijf uit Tilburg is met alle grote distributeurs in gesprek om het assortiment uit te breiden. Nu staan onder andere de films ‘A Love Song for Bobby Long’,’Who’s Your Daddy’,‘The Others’ (met Nicole Kidman) en ‘Stille Nacht’ op het menu.

De films, die worden betrokken van Dutch FilmWorks, Moonlight Films, BBI en Three Lines, worden in verschillende snelheden aangeboden: VHS-kwaliteit (50 kilobyte per seconde), tv-kwaliteit (125 Kbps) en dvd-kwaliteit (175 Kbps).
De prijzen voor het bekijken van de films variëren van 1,99 tot 3,99 euro. Betalen kan per sms, een 0906-nummer, met Rabodirect, Minitix, eenmalige incasso en Ideal.

DirectMovie heeft inmiddels al wel concurrentie gekregen, onder meer van MoviePlus, waar kijkers films in bioscoopkwaliteit met 6-kanaals surround sound kunnen bestellen. Anders dan bij DirectMovie moet bij MoviePlus een film eerst in zijn geheel worden gedownload. Daarvoor is een transmissiesnelheid van minimaal 2,5 MB vereist. Op dit moment is de dienst alleen voor Kenniswijk abonnees beschikbaar.

Ook buiten Nederland neemt de belangstelling voor het bestellen van online films toe. Zo heeft in Engeland BSkyB in januari een Sky over Broadband P2P dienst geïntroduceerd, waar momenteel tweehonderd en in de toekomst minimaal duizend titels digitaal kunnen worden besteld. De films die op de harde schijf van de pc komen te staan kunnen een maand onbeperkt bekeken worden. Na dertig dagen wordt het bestand automatisch gewist.

In de Verenigde Staten bestaan al zeker vijf jaar diverse film download diensten, waaronder CinemaNow en Movielink. In januari is daar Vongo bijgekomen, dat onder meer met Sony en Microsoft is opgezet.

Deel dit bericht

5 Reacties

Johan

Directmovie was bij lange na niet de eerste filmdownload site. O.a. dvddownload, maxx-xs en planet moviestream waren (veel) eerder op de markt. Het feit dat wordt geclaimd de eerste te zijn doet ook afbreuk aan de bewering over de aantallen streams en de verwachtingen.

Kasper

Dit is inderdaad weinig doordacht! Maxx-XS was de eerste, daarna KPN breedband portal en dvddownload. Ook de prognose van 100.000 in 2006 klinkt ongeloofwaardig. Het bedrijf bestaat net enkele maanden. Ik las ergens anders dat ze nu 6.000 per maand zitten.

Wil

Kasper, als je 12 * 6000 doet is dat al 72000 op basis van de huidige run-a-rate. Dus zo ongeloofwaardig is het niet. Goed bedrijf, jaloezie klinkt uit bovenstaande reacties

Steven

Inderdaad is 100.000 niet zo ongeloofwaardig als je nu al op 6000 per maand zit. Beetje groei en je bent er. Overigens zijn ze niet de eersten. Echter naar mijn mening wel de eerste met een focus op mainstream(geen porno)films.

Olivier

Bij claims als uniek en eerste gaan mijn haren al overeind staan. En die 6000 films per maand mag wel iets meer gespecificeerd worden. Neem aan dat dat voor het merendeel 50 kb films zijn anders hadden ze wel lopen schreeuwen dat het allemaal 175 kb downloads zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond