Deel dit artikel
-

Philips voorziet thuismarkt van VoIP Telefoons

Nederland is een van de eerste landen in Europa waar draadloze huistelefoons van Philips met de software van Skype en MSN Messenger verschijnen. Het Nederlandse bedrijf maakte dat vrijdag bekend op het Ambilight Event in Brugge.

Philips introduceert de nieuwe telefoons in mei, ten minste als de software geen vertraging oploopt. Het wachten is volgens een woordvoerder van het concern op de nieuwe versie van MSN Messenger (8.0), want alleen die communiceert met telefoons zoals Bill Gates van Microsoft die eerder dit jaar op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas demonstreerde.

De VOIP433 is een van de eerste draadloze huistelefoons waarop MSN Messenger standaard geïnstalleerd zal zijn. De telefoon, die fungeert als een DECT apparaat, kan zowel op een analoge lijn als op de pc worden aangesloten. Via de dienst Windows Live Messenger  van Microsoft kan een Voip-telefoongesprek met een pc gebruiker worden gevoerd, vooropgesteld dat hij over de laatste versie van de MSN software beschikt. De gesprekspartners kunnen uit een relatielijst geselecteerd worden.

De Skype telefoon VoIP321 werkt via een basisstation dat op de pc wordt aangesloten. Het toestel lijkt op de MSN telefoon, zij het dat de communicatie via Skype verloopt. Philips zegt dat het bewust voor de twee marktleiders heeft gekozen: MSN heeft 200 miljoen actieve gebruikers, Skype 75 miljoen.

Philips kan de markt echter niet exclusief claimen. Op de CeBIT in Hannover, Europa’s grootste ICT beurs, worden later deze week verschillende concurrenten van de Skype telefoon van Philips gedemonstreerd

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond