Deel dit artikel
-

Deel management Clockwork vertrekt

Creatief directeur Jurgen Baart en directeur strategie Marlon Heckman vertrekken bij interactief bureau Clockwork. De mannen hebben ontslag genomen om samen een eigen bedrijf op te richten, zo melden bronnen rondom Clockwork. Baart en operationeel directeur Dick Heerschop bevestigen het nieuws. Ook managing director Bart Termorshuizen legt zijn functie neer, blijkt uit een intern memo dat Ordina, het bedrijf waar Clockwork onderdeel van is, aan management en consultants van Clockwork stuurde.

Volgens operationeel directeur Dick Heerschop van Clockwork is er geen verband tussen het vertrek van Heckman en Baart enerzijds en het vertrek van Termorshuizen anderzijds. "De timing is ongelukkig."

“We gaan voor onzelf beginnen. Ons nieuwe bedrijf heet Sense of Victory,” zegt Jurgen Baart tegen Emerce. Het nieuwe bedrijf, dat in mei officieel zal starten, gaat zich volgens Baart richten op interactieve strategie, creatie en merkpositionering. “Bij interactieve media zie je dat er snel iets moet worden gemaakt, iets moet worden neergezet. We zien klanten worstelen met strategische vragen. Ze vragen om een breder advies. Daar willen we ons op gaan richten.”

In 2005 zeiden Baart en Heckman in een interview met Emerce dat ‘niet het medium maar het concept en de strategie een steeds belangrijkere rol gaan innemen.’ Om die koers bij Clockwork in te zetten, werden beide mannen in mei 2005 aan het management van het interactieve bureau toegevoegd. Nu gaan beide mannen die koers met een eigen bedrijf varen. Hoe kijkt Clockwork aan tegen de stap die de mannen maken? Baart: “Ze zijn zich aan het beraden, aan het herbezinnen. Tegelijkertijd begrijpen ze ons helemaal en vinden ze het een mooie stap voor ons.”

Hadden de Clockwork-directeuren niet voldoende mogelijkheden om hun ‘strategische en creatieve’ ideeën bij Clockwork te verwezenlijken? Baart: “Die mogelijkheden hadden we wel, maar waar we wel vaak tegenop liepen was de organisatie. Clockwork is een groot bedrijf, en als je iets wilt doorvoeren, dan kost dat de nodige tijd.” Baart zegt dat hij met het net nieuwe bedrijf Sense of Victory niet aan bestaande klanten van Clockwork zal komen. “De markt is groot genoeg om andere klanten aan te trekken.”

"We vinden het jammer dat Baart en Heckman weggaan," reageert operationeel directeur Heerschop namens Clockwork. "Het zijn twee gewaardeerde werknemers, maar dit zijn zaken die gebeuren. We wensen ze veel succes. Er is geen sprake van hard feelings."

Deel dit bericht

1 Reactie

redactie Emerce

Op bovenstaand bericht is een reactie geplaatst door iemand die zich uitgeeft voor Ronnie Overgoor. Deze reactie is verwijderd aangezien de afzender niet de echte Ronnie Overgoor was en Overgoor zich volledig distantieert van de inhoud van bedoelde reactie. Ook een reactie op de reactie is verwijderd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond