Deel dit artikel
-

Narrowcasting netwerk in Amsterdam Arena

Bezoekers van de Amsterdam Arena kunnen straks beelden van voetbalwedstrijden of popconcerten en informatie over bijvoorbeeld openbaar vervoer zien op 500 grote schermen in en rondom het stadion. De schermen zijn aangesloten op het narrowcasting netwerk van Media Librium; KPN narrowcasting levert een bijdrage op het gebied van software en netwerkdiensten.

De eerste dertig schermen worden in juni geplaatst, aldus mede-oprichter Tijmen Bos van Media Librium. Het project is naar verwachting halverwege 2007 afgerond. De schermen zullen worden opgehangen in de omloop – de ring die toegang biedt tot de tribunes – en daar aanwezige horecagelegenheden. Ook zullen er onder meer schermen komen in verschillende business lounges en later op het parkeerdek.

De schermen tonen, afhankelijk van de locatie in het stadion, verschillende soorten informatie en beelden. Bos: “We voorzien gescheiden contentstromen. Wat je bij een horecapunt wilt communiceren, dat is iets anders dan in een business lounge.” Er vinden veel verschillende evenementen plaats in het stadion, ook dat heeft invloed op de programmering. “De ene keer speelt Ajax tegen Utrecht, en de andere keer is er een optreden van Robbie Williams. Daar pas je de programmering op aan.”

Media Librium werkt volgens een ‘split revenue’-model samen met de Amsterdam Arena, de partijen delen opbrengsten en kosten. Naast de adverteerders die al zijn aangesloten bij het Media Librium netwerk, wil het bedrijf ook gaan werken met partners van de Amsterdam Arena en huurders van het stadion als Ajax en Mojo. Bos:  “Al die partijen werken samen met adverteerders die ook gebruik kunnen gaan maken van ons netwerk.”

Media Librium is het moederbedrijf van M-Media dat voor 175 vestigingen van McDonald’s in Nederland een narrowcasting netwerk verzorgt. Telegraaf Media Groep (TMG) heeft sinds november vorig jaar een belang van veertig procent in Media Librium.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond