Deel dit artikel
-

KPN brengt live streams Rotterdamse Marathon

KPN doet komend weekend samen met de NOS, RTV Rijnmond en DutchView live verslag van de Rotterdamse marathon via televisie, internet en mobiele telefoon. Kijkers kunnen kiezen welke streams zij op internet of via de telefoon willen volgen en zo zelf schakelen tussen de verschillende camera's die langs het parcours staan opgesteld of naar een camerahelikopter en -motor.

Volgens woordvoerder Steve Hufton van KPN is dit de eerste keer dat in Nederland een grootschalig evenement live in beeld wordt gebracht via televisie, internet en telefoon tegelijk. Hufton tegen Emerce: “Dit is een tipje van de sluier van wat Triple Play straks wordt.” In de nabije toekomst zal het mogelijk zijn voor de kijker naar digitale televisie om tussen verschillende beelden en cameraposities te schakelen, vertelt Hufton.

Het Hilversumse Dutchview levert de technische faciliteiten voor de beeld- en geluidsregistratie. Vanuit een regiefaciliteit worden de beelden door KPN klaar gemaakt voor uitzending via internet. NOS en RTV Rijnmond zijn beiden verantwoordelijk voor de registraties.

De streams zijn te bekijken via de sites van planet of de marathon. Live beelden via de mobiele telefoon zijn alleen voor KPN-abonnees via i-mode te volgen. Hufton: “Een bescheiden aantal mensen loopt op dit moment rond met een geschikt toestel met UMTS. Ik hoop dat van die groep veel mensen gaan kijken.”

KPN is medesponsor van de Rotterdamse Marathon. Volgens Hufton brengt KPN met het beschikbaar stellen van live streams die rol als sponsor tot uiting. Het live verslag leggen, sluit daarbij goed aan bij de nieuwe merkpositionering die KPN drie weken geleden presenteerde. KPN wil tegenwoordig als multimediabedrijf en niet als telecompartij worden gezien.

Vanaf elf uur zondagmorgen zijn de live streams te volgen via internet of de mobiele telefoon. Via de internetsites kunnen kijkers via een chatbox met elkaar in contact komen. Daarnaast kunnen deelnemers aan de marathon door KPN een persoonlijke video laten maken. Op basis van het startnummer en beelden die van de deelnemer op zeven verschillend punten zijn opgenomen, wordt een persoonlijke video gemonteerd, die tegen betaling kan worden bekeken en gekocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rik

Noorderslag, Pinkpop en Lowlands worden al jaren via TV, Radio, Internet en Mobiel uitgezonden, ook via meerdere cameraposities en afzonderlijke programmeringen via de verschillende uitingen. Gaat KPN de kijkcijfers publiceren?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond