Deel dit artikel
-

Speurders-actie tegen online puppyhandel

Handelssite Speurders.nl neemt actie tegen malafide fokkers die honden en katten fokken en die in bulk te koop aanbieden op de Telegraaf-advertentiesite. De Dierenbescherming reageert enthousiast, maar heeft haar bedenkingen bij de effectiviteit.

Speurders.nl maakt het dierenhandelaren moeilijker om puppies uit doorfokkerij via internet te verhandelen. Doorfokken staat voor het op ongezonde wijze fokken van katten en honden. De advertentiesite laat fokkers nog maar een advertentie per persoon plaatsen om bulkverkoop onmogelijk te maken. Het bedrijf: "We hebben deze maatregel genomen om het podium aan de zogenaamde ´broodfokkers´ fors te verkleinen."

De Dierenbescherming reageert in eerste instantie enthousiast. "Absoluut fantastisch dat internetbedrijven hier actie tegen ondernemen." Maar nuanceert: "Eigenlijk moeten advertentiesites het handelen in dieren totaal verbieden." Woordvoerder Dorland kritisch: "Niets staat een broodfokker in de weg om advertenties te plaatsen onder verschillende e-mailadressen en met nepnamen." Enkel blokkeringen op het niveau van IP-adres zou broodfokkers de wind uit de zeilen kunnen nemen.

De dierenrechtenorganisatie zegt in gesprek te zullen gaan met Speurders.nl om de puppyhandel nog scherper aan te kunnen pakken. Ze roept ook andere handelssites op om alle handel in jonge dieren van hun handelssites totaal te weren.

De Dierenbescherming vermoedt dat er jaarlijks vele tienduizenden jonge honden en katten via internet de weg vinden naar nieuwe eigenaren. "Deze vorm van internethandel is een trend van de laatste jaren. Vroeger gebeurde het via de krant. Op de ware omvang van het probleem hebben we geen zicht."

Deel dit bericht

1 Reactie

ixchll

Dan zouden de overige internetmarktplaatsen ook mee moeten doen. Laatst kwam ik op een site waar je jonge honden, katten, papagaaien etc kan HUREN per maand…… Het enige is dat de jonge dieren ook ouder (hopelijk) worden. En dan? Dat staat er niet bij. Ronduit belachelijk!In ieder geval goed initiatief van speurders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond