Deel dit artikel
-

Coca Cola met gratis peer-to-peer video’s

Coca-Cola is een website gestart waarop gratis exclusieve videoclips beschikbaar zijn van bekende artiesten. Om clips te downloaden moet gebruik worden gemaakt van peer-to-peer netwerken. De speciaal voor Coca-Cola gemaakte video's zijn niet alleen beschikbaar via de speciale actiesite, maar worden ook actief gedistribueerd via chatrooms, social networking sites en youtube.com.

De eerste artiest waarvan een video beschikbaar is op de actiesite – Stageside.tv – is R&B-zanger Ne-Yo. Coca-Cola betaalt Ne-Yo’s platenlabel Island Def Jam en de artiest een ‘fee’. Daarmee heeft de drankenfabrikant het recht om een documentaire van vijftien minuten van de artiest te mogen maken die twee minuten muziek bevat, schrijft persbureau Reuters.

Elke clip die Coca-Cola beschikbaar stelt, zal na negentig dagen worden vervangen door een clip van een nieuwe artiest. Op de actiesite zal op elk moment slechts één artiest worden uitgelicht. In elke clip is het logo van Coca-Cola zichtbaar. Op dit moment onderhandelen Coca-Cola en een marketingpartij met platenlabels over andere artiesten met wie een samenwerking kan worden gestart.

De samenwerking tussen platenlabel en Coca-Cola is een middel voor de platenindustrie om gebruik te maken van de marketingpotentie van peer-to-peer netwerken, zegt Jeff Straughn van Island Def Jam tegen Reuters. “We zien dit als een eerste stap om peer-to-peer netwerken op een positieve manier in te zetten.” Straughn: “Door het virale effect krijgen we veel aandacht. Dat lukt niet via traditionele kanalen.”

Coca-Cola is niet de enige drankenfabrikant die online muziek inzet voor marketingdoeleinden. Zo heeft Bacardi bekendgemaakt een radiostation te willen beginnen. Dat station, met de naam Bacardi B Live, zal te beluisteren zijn via internet en mobiele telefoon. Op het radiostation zal met name dance worden gedraaid. Daarnaast zullen ook live streams te beluisteren zijn van door Bacardi gesponsorde concerten en evenementen. Bacardi gaat 40 miljoen dollar besteden aan het radiostation.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond