Deel dit artikel
-

Kijkers TV-serie Hotnews spelen mee via internet

Kijkers van de serie HotNews.nl van jeugdzender Jetix kunnen in het nieuwe seizoen via internet 'deelnemen' aan de serie. Via een nieuwe website kunnen kijkers tijdens de looptijd van de serie dagelijks opdrachten insturen. Hotnews.nl is een jeugdthriller over een webredactie. Vorig jaar won de serie de Cinekid publieksprijs voor de beste jeugdserie.

In het tweede seizoen nemen de kijkers via internet als zogenaamde assistenten mee aan de tv-serie. Na elke aflevering komt er een opdracht, bijvoorbeeld in de vorm van een korte video van 10 tot 15 seconden op de website te staan, vertelt Chantal Musquetier van Jetix.

De opdrachten sluiten aan bij de inhoud van de afleveringen. “De kinderen moeten het idee hebben dat ze de acteurs écht meehelpen bij de avonturen die ze in de serie oplossen,” zegt Musquetier. In de praktijk is het zo dat de serie al is opgenomen op het moment dat de kinderen antwoorden proberen te vinden op de opdrachten. “We willen wel de illusie wekken dat de kinderen de acteurs echt helpen.”

Belangrijkste doel van de website van Hotnews en de kijkersparticipatie is het vergroten van de betrokkenheid van de kijkers bij de serie. Musquetier: “Dat is een logische connectie. Kinderen vinden het leuk om in de vorm van behendigheidsspelletjes en andersoortige opdrachten mee te denken.”

René Boogaard, managing director van Jetix vult aan: “Via de site van Hotnews.nl kunnen wij kijkers echt het gevoel geven onderdeel uit te maken van de Hotnews redactie uit de serie. Daarnaast worden ze tijdens de serie en na afloop beloond voor hun inspanningen.” Met die laatste beloning doelt Boogaard op de prijzen – bijvoorbeeld games of een dagje uit – die deelnemers dagelijks kunnen winnen,

Het tweede seizoen van Hotnews start op 8 mei. De serie is bedoeld voor de doelgroep 6- tot 12-jarigen, maar wordt ook goed bekeken door jongeren tussen de 12 en 16 jaar. In het eerste seizoen had de serie een dagelijks marktaandeel van gemiddeld 31 procent in de beide doelgroepen, aldus Jetix. Ook vorig jaar was er een website gekoppeld aan de serie, maar toen was er nog niet de mogelijkheid tot interactie en ‘meedoen’.

Op dit moment werkt de site Hotnews.nl nog niet met adverteerders, vertelt Musquetier. “We proberen de site eerst verder te ontwikkelen. We willen in eerste instantie alles zoveel mogelijk in eigen hand houden.” Op de algemene Jetix-site staan wel advertenties. “Vaak trekken we tv-campagnes online door.”

Deel dit bericht

7 Reacties

Stef

Vreemd verhaal, kinderen helpen mee terwijl in werkelijkheid de boel al besloten en opgenomen is? Wordt dit ook aan de kinderen verteld?

matthijs

ik wil het heel graag om dat ik het een luek progama en ik wil graag mee helpen groeten matthijs

mederwerker van hotnews

dan moet je even naar de site van hotnews gaan en je opgeven

caitlin

hoi ik vind het een super serie heel me kamer hangt ermee vol groetjes caitlin

jef

hey zou ik wel graag mee spelen bij hotnews.nl voor mij geen probleem weet ik hoe kan doen als je wil weten over mij kan je altijd vragen dus geloof ik alles niet wat ze zeggen hou ik niet graag brutaal mond kung fu heb ik gedaan zo wel kan ik je er mee helpen zonder gepakt te worden ken ik wel genoeg plannen om te doen

wilbert

ik had een mail verstuurt over parc Spelderhholt dat ik
diploma dat ik gehaald had heb staat in de krant als ik keer
mag komen van mijn ouders

wilbert

de nieuwe website welke is dat

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond