Deel dit artikel
-

IceMobile start mobiel advertentienetwerk

Het Nederlandse IceMobile, uitgever van mobiele entertainment content, start een mobiel advertentienetwerk. Het netwerk koppelt mobiele websites aan adverteerders. Dat zegt CEO Ralph Cohen van IceMobile tegen Emerce.

IceMobile biedt wereldwijd mobiele entertainment diensten aan binnen 35 mobiele operator portals, maar ook daar buiten. Nadruk ligt daarbij op multimediale interactieve content, zoals video’s die mobiele internetters met elkaar kunnen delen.

Van het advertentienetwerk maken zowel door IceMobile geëxploiteerde sites als sites van derden deel uit. Site-exploitanten delen de opbrengsten van hun mobiele diensten met IceMobile, vertelt Cohen. Op dit moment zijn volgens Cohen al een aantal belangrijke site-exploitanten en een tiental grote adverteerders bij het netwerk aangesloten. “Dat zijn adverteerders waar we in het verleden ook al mee werkten.”

IceMobile richt zich met het netwerk vooral op internationale adverteerders van consumentenmerken. Met adverteerders worden afspraken gemaakt, zo vertelt Cohen, over op welke mobiele sites ze gaan adverteren. Afhankelijk van de doelgroep die een adverteerder wil bereiken, kan een keuze worden gemaakt uit een bepaalde groep mobiele sites, bijvoorbeeld op basis van onderwerp.

Cohen: “We werken niet alleen met banners en op basis van doorklikken. Veel adverteerders hebben trouwens niet eens een eigen mobiele site waar een ‘doorklikker’ op terecht kan komen.” Er bestaan volgens de IceMobile CEO veel innovatievere manieren om te adverteren. Hij noemt als voorbeelden videocalls – een internetter kan direct per video met iemand van een bedrijf bellen – en gesponsorde games, ringtones of video’s.

IceMobile bestaat sinds 2001 en is actief in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Het bedrijf haalt tien procent van zijn omzet uit de Nederlandse markt. Onlangs werd IceMobile door de GSM Association genomineerd voor de prestigieuze mobile innovation award en door Red Herring geplaatst in de top 10 van de belangrijkste 'Mobile TV companies in the world to watch'.

Deel dit bericht

6 Reacties

Charles Vivian Vos

bravo voor jullie ondernemerschap!

Betty Mock

Geweldig en ben trots op je!!!!Ga zo door!

Bennie Onder de Indruk

Cohen, Vos, Mock………Ons kent ons in het sterren elftal.

Dennis Pekel

Slimme actie!

steven

Heel smart, en een noodzakelijke stap. Wie volgt?

ruben

Ik krijg nog geld van ze!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond