Deel dit artikel
-

RTL richt zich met nieuwe gamessite op vrouwen

RTL Nederland heeft in stilte de site rtlgames.nl gelanceerd. Op de site staan behendigheidsspelletjes (casual games) die vooral populair zijn onder vrouwen. Ongeveer de helft van de bezoekers van de sites van RTL is vrouw en tussen de 20 en 49 jaar.

“Als RTL zijn we bezig met infotainment. We vinden dat we dat ook op internet moeten bieden,” vertelt Peter op de Beek, directeur RTL Interactief. Onder de overkoepelende site van RTL hangen ongeveer 200 websites, van RTL Nieuws tot de Idols site. De websites hebben bij elkaar een bereik van tussen de 2.5 en 3 miljoen unieke bezoekers per maand. Een groot deel van die sites richt zich op vrouwen, aldus Op de Beek. “We proberen de komende tijd via die sites bezoekers te trekken naar RTL Games.”

Het in 2005 gestarte bedrijf SkillHill is de enige aanbieder van games binnen de spelletjesomgeving van RTL Games, en heeft samen met het mediabedrijf het idee voor de spelletjessite ontwikkeld.

SkillHill zegt de eerste aanbieder in Nederland te zijn van behendigheidsspelletjes op internet (casual games) die om geld gespeeld kunnen worden. Het bedrijf onderscheidt zich naar eigen zeggen van casual games aanbieder Zylom uit Eindhoven, omdat dat bedrijf niet de mogelijkheid biedt om ‘voor geld te spelen’.

SkillHill biedt internetters de mogelijkheid om op haar eigen site of op sites van partners als MSN of TMF (en nu ook RTL) gratis eenvoudige spelletjes te spelen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot het openen van een account.

De bezitter van een account kan daar geld op storten en zo in competitieverband games spelen waarbij de deelnemers elk een bedrag inleggen, vertelt oprichter Dave Singels van SkillHill. De spelers leggen een bedrag van minimaal 0,50 euro in. De winnaar ontvangt het totale inleggeld minus een commissie die naar SkillHill en de partnersite gaat. In totaal heeft SkillHill op dit moment 50.000 geregistreerde gebruikers, aldus Singels.

Binnen niet al te lange tijd willen SkillHill en RTL de spelletjes ook via mobiel, en later digitale televisie, aanbieden. Singels: “Wij zien rtlgames.nl als de start van een langdurige samenwerking met RTL die zou kunnen leiden tot het gezamenlijk aanbieden van bijzondere nieuwe diensten.”

Deel dit bericht

8 Reacties

Monkie

Zigiz.com bestaat toch al geruimte tijd? 😮

simone

Bij zigiz kan je niet tegen elkaar spelen alleen tegen een computer en dat is zo saai. Dan zijn de skilled games sites van deze wereld stukken spannender!

Ken McCormick

"SkillHill zegt de eerste aanbieder in Nederland te zijn van behendigheidsspelletjes op internet (casual games) die om geld gespeeld kunnen worden." Zigiz.com is er naar mijn weten al een stuk langer..

Annie

Natuurlijk kun je bij Zylom wel om geld spelen, nl via Zylom bij King.com. Maar ik prefereer de gratis spellen van Zylom. Kost me geen geld en brengt veel plezier.

Kasper Katje

Omdat het RTL is is het nieuws? Het is nog niet eens een white label en dus gewoon opname van games van Skillhill als affiliate of mis ik iets? Natuurlijk wel een mooi platform voor Skillhill, waar ik zelf ook overigens zeer over te spreken ben.

Erik

Hoe zit dit met de wet op de kansspelen?Zij krijgen een percentage dus het is zij die gokken aanbieden en niet de gebruikers onderling.

Ron

Dit is wel ongeveer het snelst groeiende segment, King (midasplayer) uit het VK vertienvoudigd dit jaar naar wat ik hoor (richting de 30-40m omzet) dus niet zo raar dat iedereen erop springt.

Vincent Heidinga

@ DaveGaat goed met de zaken zie ik, keep up the good work! @ KasperIk ben het met je eens. Terug de ring in; verder boksen tegen de gevestigde orde;) @ ErikHet betreft hier geen kansspelen, maar behendigheidsspelen. De beste speler wint, en voor de mogelijkheid om te kunnen spelen 'betaalt' de winnaar een beetje provisie. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond