Deel dit artikel
-

Ilse na zomer met nieuwe zoekdienst

Ilse komt na de zomer met een nieuwe versie van zoekdienst Ilse.nl. De nieuwe site wordt na een verbeterde versie van de huidige zoekmachine, uitgebreid met zoekdiensten die zich richten op specifieke onderwerpen. “Veel vragen zijn niet met standaard zoekmachines als Google te beantwoorden.”

Een half jaar geleden besloot Ilse.nl om opnieuw te investeren in Ilse.nl. Het Nederlandse bedrijf wil van Ilse.nl opnieuw dé zoekdienst voor Nederland maken. “Het merk Ilse leeft nog sterk in Nederland en de markt voor zoekdiensten is nog steeds interessant,” zegt Nils Rooijmans, die als manager Ilse.nl verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de zoekdienst. Een team van 10 mensen werkt aan de zoekdienst.

Het ‘uitkleden’ van de Ilse.nl-site was een eerste stap op weg naar het doel om dé zoekdienst van Nederland te worden. in April ging een nieuwe versie van Ilse.nl online, waar diensten als Ilse mail en redactionele content van waren verwijderd. Dit met als doel de hernieuwde focus op de identiteit als zoekdienst duidelijk uit te stralen.

Een externe partij is momenteel bezig met het verbeteren van de web-zoekfunctie. Voorheen deed Ilse de techniek voor de webzoekdienst ‘in huis’. Ilse ontwikkelt zelf door aan zoekdiensten die zich richten op specifieke onderwerpen, de zogenaamde verticals. Volgens Rooijmans zijn vacatures, huizen en vakanties voorbeelden van onderwerpen waar een vertical voor kan worden ontwikkeld. Ook zou je volgens hem kunnen denken aan een zoekdienst die mensen helpt bij het zoeken naar gevonden voorwerpen. “We willen zo dicht mogelijk in de buurt komen van het dagelijkse leven.”

Ilse heeft, zo zegt Rooijmans, onderzocht welke behoeften er bij consumenten en adverteerders zijn als het gaat om een zoekdienst. Dat onderzoek heeft Ilse er van overtuigd dat er zowel bij eindgebruikers als adverteerders behoefte is aan een Nederlandse zoekdienst. “Alleen als we ons puur richten op Nederland en breder denken dan alleen een webzoekmachine maken we kans tussen grote internationale spelers als Google.” Rooijmans zegt dat Ilse de rol die internet in het dagelijks leven heeft beter wil ondersteunen. “Als je een reis boekt, is dat vaak bij een Nederlandse touroperator.”

Rooijmans noemt ook een meer persoonlijk motief. “In een steeds verder digitaliserende samenleving hebben zoekdiensten een groot maatschappelijk belang. Je wilt als land niet afhankelijk zijn van één internationale speler.”

De vernieuwde zoekdienst zal een andere vormgeving hebben dan de huidige Ilse.nl site. Ilse blijft gebruikmaken van het advertentieprogramma van Google om gesponsorde links te tonen bij zoekresultaten. Daarnaast wil het bedrijf op allerlei manieren gaan samenwerken met partners die bijvoorbeeld content leveren voor de verticals.

Deel dit bericht

10 Reacties

Yore

Sjorren aan een dood paard noemen we dat. Het merk Ilse is al jaren in verregaande staat van ontbinding. Ik geef het hooguit 4 jaar, en dat is het optimistische scenario…

Luc

Lijkt me heel erg interessant om die verticals tegemoet te zien. Google is een monopolist en wat concurrerende alternatieve zoek- en informatiediensten is een goede ontwikkeling.

Jan

@Luc Wat goed is wordt goed gebruikt .. Ilse is altijd een dramatisch slechte zoekmachine geweest, waarbij zij nooit investeringen heeft gedaan in het verbeteren hiervan. Ilse heeft dus lange tijd haar kans gehad en probeert het nu weer, waarvoor credits. Om nu te stellen dat er geen alternatieven naast Google zijn is een boude stelling, laat staan dat zij een monopolist is (definitie van monopolist gaat echt niet op) denk aan Yahoo, MSN ed. Dat mensen het liefst Google gebruiken is heel wat anders, dan wordt blijkbaar aangegeven dat zij op dit moment de beste resultaten leveren. Maar goed het kan geen kwaad.

Martijn van Loon SEO Websites

Het is absoluut goed dat Ilse haar zoekmachine update. Ilse en Vinden.nl zijn de grotere zoekmachine's in Nederland, en waarom het hart van de zoekmachine wereld in Amerika moeten liggen, zoals Google, Yahoo en MSN ? Dit is alleen maar goed voor de Nederlandse economie, want er wordt namelijk ook op Ilse geadverteerd. Martijn van Loonwww.seowebsites.nl

Gerard de Jager

Ik volg je niet helemaal Martijn – bedoel je dat als er op Ilse wordt geadverteerd dat goed is voor de Nederlandse economie? Goed verkoopargument voor Ilse dan "adverteer bij ons en draag bij aan de groei van de Nederlandse economie" 🙂

Sjoerd

Even gekeken naar http://www.seowebsites.nl van Martijn, toch benieuwd.Je moet nog wel het nodige leren op optimalisatie vlak – de referenties die worden aangegeven spreken niet echt voorzich: 2 er van hebben een pagerank 2 en een er van heeft een 0 .. Of bedoel je dat je liever optimaliseert voor Ilse omdat je daar makkelijker kan spammen?

Kasper

Ik denk niet wat goed is dat wordt gebruikt, er speelt meer mee denk ik. Voorbeeld doet volgen. Meer 80% bevindt zich op google en 60% is b2b binnen google, de overige gebruikers zijn verdeeld de rest van de zoekmachine's dus alles behalve google heeft erg weinig kans van slagen lijkt me. Als het gaat om winst en monopolie posistie. kapser http://www.vergeetjecolleganiet.nl

Martijn van Loon

Beste Sjoerd  Ik schrik van je reactie.k ben een 23 jarige part-time ondernemer, die dit jaar van start is gegaan. Verder ben ik bedrijfsleider in een andere branche dus alles moet 6 dagen in de week, in de avond uren, en ben trots op de reslutaten die ik boek voor mijn klanten. Je hebt het over pagerank, dit is niet alles zeggend. Als je goed nadenkt weet je dit ook want je kunt niet overal nr. 1 in zijn, maar als je voor bepaalde woorden bovenaan staat dat kan dit zeer resultaat gevend zijn. Ik weet ook dat als ik mijn bedrijfsnaam bij mijn reactie vermeld dat ik mijn kop boven het maaiveld uit steekt, en dit blijkt ook want jou aantijgingen over spammen en dergelijke zijn zeer triest. Ik val jou ook niet aan op je functie of wat dan ook, dan kunt je beter gaan msnen of een hyve nemen en daar commentaar gaan geven, daar is het Emerce forum niet voor gemaakt. Het vraag om evaluatie van bedrijfsleven op internet. En als ik het heb over bedrijven die de economie draaiende houden d.m.v. werkgelegenheid, advertentie inkomsten ed. zoals Ilse omdat Amerika bijna alles int, dan ben ik daar trots op, net zo als op mijn eigen bedrijf dat zeker niet spamt ! Met vriendelijke groet, Martijn van Loonwww.seowebsites.nl

MArk

Kom kom jongens rustig aan… het is al zo warm :))

Hester

Lieve mensen, Het is inderdaad te warm om ruzie te maken, zeker over Ilse, die tenslotte nog steeds marktleider is met hun websites, dus ze doen zeker iets goed! Bovendien komt er binnen nu en een half jaar een geheel nieuwe web/bedrijvengids op internet, die zeker een aanvulling zal zijn op de bestaan de webgidsen als Goudengids, Telefoonbedrijvengids en nog zo wat….Het wordt vernieuwend, hip en snel en ik ga hier nu niet spammen, dat komt nog wel;) Ilse zal nog opkijken in iedergeval, dat wel :o) Verder doet iedereen zijn best en dat Martijn dat ook doet geloof ik meteen!Respect.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond