Deel dit artikel
-

Endemol start betaalde gezondheids-site

Endemol lanceert eind januari onder de naam BodyOn een website op abonnementsbasis rond het thema gezondheid. Na de lancering in Nederland volgt een Duitse versie in de zomer van 2004. Het is een van de eerste concepten die de producent zonder tussenkomst van een tv-station rechtstreeks aan de consument aanbiedt.

Het concept van BodyOn wordt toegelicht in het eerste nummer van de 'Endemol Times', een relatie-blad van de producent. De site en de bijbehorende mobiele diensten zijn bedoeld om consumenten persoonlijk advies te geven over voeding en beweging. Bodyon wil mensen helpen met een verandering van lifestyle om problemen als overgewicht te lijf te gaan. Gemak en entertainment staan daarbij voorop. Een 'buddy'-systeem moet mensen elkaar laten motiveren, en ook zou er een team van experts klaarstaan met individueel advies.

De site van BodyOn biedt op dit moment ook enige informatie over het concept. Consumenten gaan 19 euro per maand betalen voor de diensten van Bodyon, waarbij de SMS-jes die men ontvangt gratis zijn. Men kan de dienst twee weken proberen voor 5 euro.

Bijzonder is dat Endemol nu rechtstreeks contact met de consument gaat zoeken. Tot dusver leverde de producent content aan andere partijen, met name tv-zenders. Alleen Funclip is een rechtstreeks Endemol-concept , maar dan op veel kleinere schaal dan Bodyon, aldus woordvoerder Jonni Abbenhuis. Volgens Abbenhuis zal Endemol in eerste instantie geen tv-programma's produceren rond het concept. Promotie zou vooral gebeuren via mediapartners zoals het vrouwenblad Flair.

Bodyon is een uitvloeisel van de interactieve strategie van Endemol en is volgens Abbenhuis het eerste concept in een reeks stand-alone concepten gericht op consumenten. Bodyon heeft een eigen redactie en expertteam en wordt volgens Abbenhuis gelanceerd voor onbepaalde termijn. Over de kwantitatieve doelen worden geen uitspraken gedaan. Er werken 12 mensen vast in het Bodyon-team.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond