Deel dit artikel
-

Ster start met verkoop commercials digitaal kanaal

Het themakanaal Cultura dat vanavond start, zal als eerste digitale kanaal van de publieke omroepen commercials tonen. Volgens STER gaat het om een test en is gekozen voor dit kanaal omdat het zich richt op een specifieke doelgroep. Dit najaar wordt de mogelijkheid tot adverteren uitgebreid naar vier andere nieuwe digitale kanalen.

Cultura is een themakanaal over muziek, literatuur en dans. Het kanaal is net als andere digitale kanalen van de Publieke Omroepen te bekijken via internet en digitale televisie. Adverteerders kunnen straks ook commercials tonen op 101 (jongeren kanaal), HilversumBest (algemeen kanaal met series en programma’s uit het verleden), Journaal 24 (nieuws) en Politiek 24 (Parlementair kanaal).

De verkoop voor commercials op Cultura start volgende week. De programmering van het themakanaal heeft de vorm van een ‘loop’, een blok van vier uur dat op verschillende momenten van de dag wordt herhaald. Elke avond om 20.00 begin een nieuwe ‘loop’, met een langlopende serie (o.a. tussen Kunst en Kitsch), gevolgd door het Cultura-journaal om 20.50 en een twee uur durend themablok dat start om 21.00 uur. Elke loop bevat een sterblok, voorafgaand aan het Cultura-journaal.

“We verwachten niet meteen een hele grote vraag naar zendtijd. Het is afhankelijk van de ontwikkeling van digitale kanalen,” zegt Sandra Rijnen, communicatiemanager bij Ster. Reden daarvoor is onder meer dat het voor adverteerders nog niet duidelijk is wat de kijkcijfers zullen zijn. Voordeel voor de adverteerder is dat deze zich op een niche-groep van mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. “We hebben bewust gekozen om te starten met commercials op Cultura, omdat de doelgroep van de zender interessant is voor adverteerders.”

De test met commercials start ergens in september, zegt Rijnen. Omdat de verkoop nog niet gestart is, kan ze nog geen namen van adverteerders noemen. Het tarief voor een commercial zal een stuk lager liggen dan de tarieven op reguliere televisiezenders en zullen vergelijkbaar zijn met internet en radio. Prijzen zijn de eerste periode op aanvraag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond