Deel dit artikel
-

IFA: UPC toch verder met HDTV

Kabelaar UPC gaat toch HDTV aanbieden, nadat het bedrijf eerder dit jaar vanwege technische problemen de decoders van Philips niet kon uitleveren. Op de IFA, de vakbeurs voor consumentenelektronica die nog tot 6 september in Berlijn wordt gehouden, maakte Philips bekend dat de decoders eind 2006, in elk geval ruim voor de kerstdagen, beschikbaar zijn.

Philips had HDTV groots willen lanceren tijdens het WK Voetbal, maar dat is niet gelukt. Volgens Paul Geurten, senior Business Manager High-Definition Television Philips, was er de weinig tijd om te testen. "We wilden zekerheid hebben dat de decoders werkten, ook met oudere toestellen. Door de niet geheel gestandaardiseerde HDMI aansluiting kwamen we al snel problemen tegen die we eerst met de fabrikanten wilden oplossen." Dat nam volgens Geurten allemaal veel meer tijd in beslag dan was begroot. "Voor ons is het belangrijk dat HDTV werkt, en niet dat het half of niet goed werkt."
Niet alleen UPC, ook het Duitse kanaal Premiere heeft de Philips decoders om die reden niet uitgerold. UPC beperkte de uitrol tot enkele honderden om ervaringen op te doen.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!