Deel dit artikel
-

Webwinkel biedt gratis producten aan

Webwinkel iBood komt met een actie waarbij bezoekers een week lang dagelijks drie keer een half uur gratis kunnen winkelen. De 'gratis momenten' worden een half uur van tevoren aangekondigd en zijn telkens op een ander onverwacht tijdstip. Ibood biedt elke dag één product aan. Het bedrijf verkoopt volgens eigen zeggen dagelijks gemiddeld 2000 producten.

Wie kans wil maken op een gratis product moet zich inschrijven en daarbij zijn eigen e-mailadres en dat van drie bekenden opgeven. De actieweek begint komende maandag. Met de actie wil iBood, een afkorting voor Internet’s Best Online Offer Daily, een flink aantal mensen kennis laten maken met het concept, zegt Joran Prinssen, één van de twee oprichters van Silver Ocean, het bedrijf achter iBood. Ongeveer een jaar geleden is iBood gelanceerd; het concept is ondertussen uitgerold in 19 landen. Silver Ocean lanceerde eerder de site Xbeam.nl.

Een half uur voor aanvang van het gratis ‘winkel halfuurtje’ verschijnt een klok op de site van iBood die aftikt tot het actiemoment. Wie kans wil maken op een gratis product moet een vraag beantwoorden, die volgens Prinssen door iedereen met behulp van Google eenvoudig is te beantwoorden. Alleen de eerste 500 mensen die de vraag goed beantwoorden krijgen een gratis product. Er zit geen beperking op het aantal keer dat aan de momenten mee kan worden gedaan.

Het assortiment van iBood loopt uiteen van elektronica, gadgets en huishoudelijke apparatuur. In de gratis week worden hetzelfde assortiment aan producten aangeboden als normaalgesproken, zegt Prinssen.

Het succes van iBood hangt samen met schaalgrootte: hoe meer mensen de site kennen en producten kopen, des te beter de deals die het bedrijf kan afsluiten met leveranciers. “We kunnen vaak inkopen tegen lagere prijzen dan grote winkelketens," beweert Prinssen. “Soms verkopen wij op een dag meer producten dan een winkelketen in een week.” Dat geldt, zo benadrukt hij, niet voor alle producten, maar wel bijvoorbeeld voor een Bluetooth headset die iBood laatst verkocht.

Om de kostprijs van producten laag te houden, koopt iBood op drie manieren in. Prinssen: “We kopen zogenaamde uitgefaseerde producten in (producten die fabrikanten uit de reguliere verkoop hebben gehaald, red.), sluiten expliciete deals met fabrikanten en fungeren als een marketingplatform.”
Prinssen legt uit wat hij bedoelt met die laatste manier van inkopen: “Een fabrikant staat 24 uur prominent met zijn product op onze site. We hebben afspraken met fabrikanten die ons betalen om op die manier hun product te tonen.” Het vaste bedrag dat een fabrikant voor zo’n ‘plaatsing’ betaalt is 4000 euro. De inkoopprijs van de producten is gewoon voor rekening van iBood.

Deel dit bericht

3 Reacties

oof

De X-beam is helemaal geen nieuw product. Het origineel wordt al dik 15 jaar in Nederland verkocht. Een jaar of wat geleden hebben een aantal studentenbedrijfjes en aanverwanten dit product herondekt maar het is dus verre van nieuw. Allemaal goedkope Taiwanese rip-offs. Maar I-Bood vind ik helemaal te gek al meerdere producten bij hen afgenomen.

Willem

11 november: koptelefoon besteld, 2-5 dagen levertijd.18 november: mail met vraag waar het geheel blijft.19 november: antwoord: wél betaling binnen, maar adresgegevens niet (?!!!): na doorgeven zal de koptelefoon asap opgestuurd worden. Direct gedaan.24 november: mail met vraag waar de boel blijft. Lees op forum dat anderen hem al binnen hebben.25 november: antwoord: vandaag van leverancier ontvangen, worden vandaag verzonden. Lees op forum dat sommigen hem die dag ontvangen hebben.27 november: nog steeds niets binnen, op het forum lees ik meldingen van teleurgestelde mensen die te horen kregen dat ze pas na een volgende levering de koptelefoon krijgen… even later ontvang ik een reactie waarin staat dat ik helaas ook tot die groep hoor. Moraal van dit verhaal: NIET DOEN! 

Chiel

Nee Willem, Moraal van dit verhaal: het kan een keer anders gaan dan je verwacht had. Maar om nou op jouw ene ervaring een heel concept af te schieten… Kortzichtig hoor. Lekker zeiken als er iets niet helemaal volgens wens gaat…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond