Deel dit artikel
-

DAD: Mag ik even vangen?

Er is een nieuwe partij op internet actief die ondernemers geld uit hun zak probeert te kloppen. Dit keer gaat het Professional Directory Online, waarachter het Duitse Deutscher Adress Dienst (DAD) schuilgaat.

Eerder berichtte Emerce al over de praktijken van de Nederlandse Internet Registratie Dienst (IRD) die een zelfde handelswijze hanteerde en ook nog steeds actief is. Werd toentertijd door de IRD voor een vermelding in de internet-adressengids een bedrag van 37 gulden vijftig gevraagd, Professional Directory vraagt de som van 842 euro voor een ondertekend formulier. In ruil daarvoor volgt slechts een vermelding in de Professional directory op internet.

Het principe is al even simpel als dat van de Internet Registratie Dienst. DAD koopt adresgegevens, zet deze in een online bedrijvengids en stuurt vervolgens de gelukkigen die in de database staan een factuur.

“Met uw handtekening bevestigt u de juistheid van de hierboven vermelde gegevens in het bestand van Professional Directory Online. De order voor vermelding kost 842 euro per jaar en wordt met nog een jaar verlengd, tenzij drie maanden voor het verstrijken van de contractermijn schriftelijk is opgezegd”, zo valt te lezen in de brief van Deutscher Adress Dienst.

DAD is nog maar kort actief in Nederland (wie op de site kijkt, vindt Nederland nog niet terug). Wel staat bijvoorbeeld Belgie al op de lijst. Het bedrijf wordt geleid door Inga Kruskop, zo staat te lezen op de site. Een adres heeft DAD niet, wel een postbus.

Vroeger maakte de Stichting Eerlijk Zakendoen zich druk om xxx. Maar na het faillissement heeft eigenlijk niemand die handschoen opgenomen. Hoeveel mensen de dupe zijn geworden van de praktijken van Deutscher Adress Dienst is niet duidelijk.

Deel dit bericht

7 Reacties

Joke Vissrer

In reactie op uw melding wil ik u laten weten dat wij in Nederland een groep zijn gestart van ondernemers die zich hebben laten misleiden door DAD. Wij zijn niet van plan om te betalen. Wij beraden ons momenteel op de wijze waarop wij het beste het offensief tegen DAD kunnen openen. Wie zich bij ons wil aansluiten en wie ons van advies wil dienen is van harte uitgenodigd te reageren op deze email.

Marcel Terlouw

Ik kreeg onlangs een brief van het Oostenrijkse incassobureau Gravis met de aanmaning 2205,70 te betalen (voor mijn vermelding op internet bij DAD in 2004). Vandaag ( 19-02-2007) kreeg ik naar aanleiding van die brief een intimiderend telefoontje uit Oostenrijk, of ik een regeling wilde treffen en zo niet dat ik voor een duitse rechtbank zou moeten verschijnen en tienduizenden euro's zou moeten betalen. Zijn er mensen die hier meer ervaring mee hebben, ik hoor graag andere ervaringen, en graag hoor ik meer over de ondernemers die zich verenigd hebben.  Marcel Terlouw

Rudi Vansnick

Ook in Belgie is deze organisatie DAD aan de slag. In de voorbije dagen ontvingen honderden .be-domeineigenaars ook een schrijven. Meer informatie is te vinden op : http://www.isoc.be/news.php?ID=31  Wij maken er zeker werk van.

Marcel Terlouw

Vervolg op een eerder bericht:Ik heb inmiddels contact met een advokaat gehad, die mij zei dat het voor een incassobureau uit Oostenrijk lastig incasseren is in Nederland als de zaak in Duitsland speelt. Men moet mij eerst een dagvaarding sturen en die kan aangevochten worden vanwege misleiding. Het kost DAD vermoedelijk zo veel geld om mensen in het buitenland te dagvaarden dat men daar niet aan zal beginnen, vandaar dat men via intimidatie probeert een regeling te treffen. Overigens zou de verjaringstermijn 3 jaar zijn, mijn zaak speelt in 2004, dat zou betekenen dat ik er vanaf ben zonder te betalen. Mijn advies: tijdrekken, niet reageren, brieven retourneren.

Ronald Dijkhof

Hoi, ook ik heb een brief ontvangen van DAP. Ik heb deze brief echter voorgelegd voor <a href=" http://www.gugumo.nl">juridisch advies</a> en zij vertelde mij dat alleen tijdrekken niet voldoende was. In ieder geval altijd blijven betwisten dat de vordering bestaat. Liefst schriftelijk. Mocht het daadwerkelijk tot een procedure komen dan verwachten zij dat het allemaal wel met een sisser zou aflopen….

Lohn

Ik hoop dat dit forum nog actief is. Wij zijn vanaf verleden jaar in een conflict vanwege hun dubieuze praktijken. Kan iemand ons aangeven of er ooit iemand daadwerkelijk voor het gerecht gedaagd is door deze firma DAD.

Johan

Hier weer een naïeveling die onophoudelijk wordt belaagd met oplopende facturen à € 677 per jaar. Ook ik verenig me graag in een belangengroep. Ook de vraag: is er al eens uitspraak gedaan hierover door een Duitse rechtbank?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond