Deel dit artikel
-

Nederlandse ict’ers optimistisch over 2004

Ict’ers zijn optimistisch over het komende jaar. Ongeveer 40 procent verwacht dat hun bedrijf in 2004 meer zal investeren in ict dan in 2003. Zo’n 56 procent denkt dat bedrijven in het algemeen meer in ict zullen investeren.

Ict-decisionmakers in de non profitsector zijn overigens minder positief ten aanzien van de gehele markt dan hun collega’s in de profit sector. Dat blijkt uit de Dutch ICT Market Survey 2004 (DIMS), die sinds 1984 met tussenpauzes van enkele jaren door Interview-NSS wordt uitgevoerd in opdracht van VNU Business Publications. Het omderzoek geeft onder meer inzicht in belangrijke ontwikkelingen in de ict-markt.

Het gemiddeld bruto jaarinkomen van de ict’er in Nederland bedraagt 40.000 euro bruto per jaar. In 2001 was dit 36.000 euro. Absoluut is dat een stijging van 8 procent, maar met een inflatie van 9,6 procent een relatieve daling met 1,6 procent. Iets meer dan de helft van de automatiseerders is overigens tevreden met het salaris, 16 procent niet.

Over banengroei in het komende jaar is men binnen de ict-sector ook positief, al geldt dat men positiever is over groei in de sector als geheel dan over groei binnen het eigen bedrijf. De beroepsgroep is in de afgelopen drie jaar overigens nauwelijks gegroeid. Ten opzichte van 1992 is het aantal ict’ers wel fors gestegen: van 92.000 naar 236.000..

De meest voorkomende functie in de ict-sector is die van it-consultant of adviseur. Onder de ict-decisionmakers zijn de meest voorkomende functies die van systeembeheerder en netwerk- of databasebeheerder. Daarna komen functies als directeur of hoofd automatisering en it-manager.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond