Deel dit artikel
-

Woningpeiler.nl: woningsite zonder aanbod

Woningzoekenden in contact brengt met huizenbezitters die hun huis níet te koop hebben staan. Woningpeiler.nl, de nieuwste site in het snel uitdijende aanbod van woningsites, gooit het over een ander boeg. Via deze site kunnen woningzoekenden peilen of een huiseigenaar interesse heeft om zijn huis te verkopen.

Woningpeiler is eenvoudig van opzet en bestaat uit niet veel meer dan een formulier waarop een woningzoekende adres en plaats kan invullen van de woning waarin hij geïnteresseerd is. Ook de taak van de mannen achter woningpeiler is eenvoudig: zij sturen een brief naar de eigenaar van de woning. In de brief staat dat er iemand geïnteresseerd is in de woning. De woningeigenaar kan met een in de brief vermelde inlogcode en gebruikersnaam op de site inloggen en aangeven of hij al dan niet in contact wil treden met de geïnteresseerde.

Niet brutaal genoeg
De laagdrempeligheid van de dienst is het belangrijkste voordeel van de gratis dienst, zegt oprichter Lars Baartmans. Hoewel het eenvoudig is voor een geïnteresseerde om zelf contact te zoeken met een huiseigenaar zijn de meeste mensen niet brutaal genoeg om dat te doen, schat Baartmans in. Wie via Woningpeiler contact zoekt of een bod uitbrengt, kan dat anoniem doen. Tot het moment dat geïnteresseerde en eigenaar aangeven persoonlijk contact te willen hebben, verloopt de communicatie via Woningpeiler.nl.

"Het merendeel van de biedingen zal op niets uitlopen," zegt Baartmans. "Maar het hoeft ook niet altijd tot een deal te komen. Soms willen mensen die op het punt staan een huis te kopen bijvoorbeeld weten of hun droomhuis niet een maand later plotseling in de verkoop staat."

Misbruik
Is Baartmans niet bang dat mensen lukraak aanvragen gaan doen, nu ze de mogelijkheid hebben om anoniem vanachter hun computer hun interesse in een huis kenbaar te maken? "We kunnen niet voorkomen dat mensen een grap gaan uithalen of een bod op het huis van de buren uitbrengen."

Woningpeiler neemt niet de rol van een makelaar over, benadrukt Baartmans. "Op het moment dat mensen onderhandelingen gaan voeren, stappen wij eruit." Wél is het zo dat als mensen tot overeenstemming komen, er de mogelijkheid is om via Woningpeiler.nl iemand in te schakelen die het aankoopproces verder begeleidt. Een met Woningpeiler samenwerkende partij begeleidt voor een bedrag van 235 euro bij zaken als het tot stand brengen van een koopovereenkomst, financiering en bankgarantie.

Volgens Baartmans is de site níet opgezet om klanten te vinden voor de partij die het aankoopproces begeleidt. "Dat is een bijkomstigheid. Het is een extra dienst die we bieden." Advertenties zijn belangrijker voor Baartmans, die de site samen met een vriend heeft opgezet. "We hopen dat de site zo'n succes wordt, dat we straks advertenties van bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers kunnen plaatsen."

Deel dit bericht

5 Reacties

Jeroen de Wit

Ik heb vorige week een vrijblijvend bod op mijn huis gekregen. De hoogte stemde mij erg tevreden, maar ik wil niet verkopen. Wel leuk om dat zomaar aangeboden te krijgen. Jeroen

Marion van Berkel

Elkhuistekoop.nl is reeds 4 maanden geleden met dit idee op de markt gekomen en dit heeft in alle media gestaan en is zelfs op de radio bij vara kassa geweest. Dus weinig nieuws onder de zon zou ik zeggen.

C Smit

Heb je al op elkhuistekoop.nl gekeken? Dit is geen nieuws meer.tevens een slecht copie.

Hans Mayer

Ontzettend goed initiatief! Hier gaan we meer van horen. Ik heb zelf al gereageerd en binnen 3 dagen heb ik antwoord gehad op mijn anonieme bod. *****

G de Winne

Leuk bedacht! Heb via beide sites een aanvraag gedaan maar elkhuistekoop deed het niet. Super snelle reactie by the way. Nou maar hopen dat ze willen verkopen. Woningpeiler alvast bedankt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond