Deel dit artikel
-

Google verbetert Gmail en Earth

Google heeft dit weekend in stilte zijn populaire webmaildienst Gmail verbetert. Met de nieuwe optie Mail Fetcher is het mogelijk elk regulier e-mailadres te lezen in de Gmail-omgeving. Ook lanceerde Google dit weekend een nieuwe interface voor Google Earth, waarbij gebruikers kunnen webbrowsen binnen het programma.

De Mail Fetcher-optie in Gmail is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het staat al wel uitgebreid uitgelegd op de Help-pagina's van Gmail. Gebruikers van Gmail, dat 2,8 gigabyte aan gratis opslagruimte biedt, kunnen met de nieuwe optie al hun andere mailadressen ook in de Gmail-omgeving lezen. Mail Fetcher is echter nog niet voor alle gebruikers van Gmail beschikbaar. De dienst dook dit weekend op en zal de komende weken worden ingevoerd. Het was al langer mogelijk om mail van Gmail te downloaden in onder meer Outlouk.

Met Mail Fetcher voert Google de concurrentie met Microsofts Windows Live Mail en Yahoo Mail verder op. Yahoo heeft al een 'mail fetch'-functie. Andere Google-diensten, zoals Talk, Calendar, Docs & Spreadsheets en Maps, zijn ook al in Gmail geïntegreerd. Vorige maand lanceerde Google ook al een op Java gebaseerd Gmail-programma voor mobiele telefoons.

Google Earth
Google maakte dit weekend ook bekend dat Google Earth is uitgebreid met nieuwe 'weblagen'. Als gebruikers van Google Earth inzoomen op een interessante plaats toont het programma in een deel van het scherm foto's van die plek gemaakt door internetters. Ook staan er links naar relevante Wikipedia-artikelen over die plek. Hiervoor werkt Google samen met zowel Wikipedia als Panoramio, een fotosite waarop gebruikers hun kiekjes geografisch indelen.

Volgens Google zorgen de 'Geographic Web layers' ervoor dat je kan webbrowsen in de visuele omgeving van Google Earth. De extra informatie is telkens zichtbaar door nieuwe pictogrammen, zoals de wereldbol van Wikipedia of de ster van Panoramio.

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Edwin

Je kunt nu ook verkeersinformatie bekijken in Google via http://www.fileindex.nl Google Earth zit zo slim in elkaar dat er steeds meer mee mogelijk is. Zeker als je op vakantie wil is er geen mooier programma waarmee je vooraf kunt kijken waar je hotel nu echt ligt. Dat doen steeds meer mensen waardoor de aantrekkelijkheid voor ?vakantie adverteerders? enorm zal toenemen.

Willem

Wat ik me afvraag, als ik m'n mail van yahoo ga inlezen in Gmail, verloopt m'n account dan niet automatisch na een half jaar (als je dus dat half jaar niet inlogt in yahoo)

Freek

Ik hoop dat die mail fetcher snel beschikbaar is.Kan ik eindelijk mijn werkmail in m'n gmail gaan bekijken, de standaard SquirrelMail ben ik best wel zat inmiddels.

Erik van Woensel

Via de Windows Live Mail desktop versie kun je tegenwoordig ook alle mail inlezen. Zie ideas.live.com voor de laatste versie. Dit is overigens de opvolger van Outlook Expres. Ik ben benieuwd of Microsoft ook Windows live mail aanpast voor in de browser meerdere mail in te lezen…

Chi

Mail Fetch werkt alleen met POP. Je kan helaas niet je hotmail of Yahoo! erin lezen (tenzij je een ge-upgraded account heb).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond