Deel dit artikel
-

KLM toont bestemmingen op Google Earth

De KLM toont voortaan zijn wereldwijde bestemmingen via Google Earth. Alle bestemmingen vanaf Amsterdam zijn te zien op de satellietbeelden, inclusief tarief. Vanuit de toepassing kan direct een vlucht worden geboekt.

Het Nederlandse bedrijf GlobeAssistant heeft de toepassing ontwikkeld. Het bedrijf bouwde eerder onder meer de toepassing EarthBooker waarmee 80.000 hotels zichtbaar worden gemaakt via Google Earth. De toepassing waarvan KLM gebruik maakt heet KLM-GlobeAssitant.

Via de site van de KLM kan de KLM-GlobeAssistant worden gedownload. Wie gebruik wil maken van de toepassing moet Google Earth op zijn computer hebben geïnstalleerd.

Elke bestemming waar KLM op vliegt wordt aangeduid met een vliegtuigje. Door op zo'n vliegtuigje te klikken verschijnt tariefsinformatie. KLM ziet veel toegevoegde waarde in de nieuwe toepassing. Volgens de luchtvaartmaatschappij kunnen consumenten zich met deze nieuwe zoekmogelijkheid snel en gemakkelijk op een reis oriënteren.

Funda en makelaars
Globe Assistant is een onderneming die bedrijven helpt bij het ontsluiten van hun database op Google Earth. Het bedrijf bouwde een technisch bruggetje om databases te kunnen ontsluiten via Google Earth. Globe Assistant heeft een patent op de technologie (Earth Connector) die dit mogelijk maakt. Het bedrijf maakte toepassingen voor onder meer Funda en ERA makelaardij.

‘Goed dat bedrijven data toevoegen'
Wereldwijd is GlobeAssistant één van de weinige ondernemingen die organisaties helpt bij het toegankelijk maken van gegevens via Google Earth. Google zelf is enthousiast over deze zogenaamde mash-ups.

"We zijn telkens weer verbaasd als we zien welke data gebruikers toevoegen," zei Chikai Ohazam, product manager van Google Earth, eerder tegen Emerce. "De kwaliteit van het programma heeft niet alleen te maken met de hoeveelheid hoge resolutiebeelden, maar ook met de extra informatie die aan de geografische data is toegevoegd." Het zijn vooral de gebruikers die hier een bijdrage aan leveren, door allerlei soorten informatie toe te voegen, zoals bijvoorbeeld foto's, nieuws of informatie over evenementen of hotels."

 

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Bram

jammer dat het niet werkt. De button 'start globe assistent' geeft mij de volgende melding:  ForbiddenYou don't have permission to access /earthconnector on this server.Apache Server at http://www.xsweb.com Port80 Ligt dit aan mijn instellingen of zit er nu iemand HARD tye stressen bij KLM/GlobeAssistent? 🙂

Erwin Nikkels

Vanwege de overgrote belangstelling voor KLM GlobeAssistant waren onze servers helaas overbelast. Inmiddels is de servercapaciteit aangepast zodat iedereen weer via http://www.klm.com/travel/nl_nl/special_offers/all_offers/google_earth.htm de KLM-GlobeAssistant laag kan laden en de all-in tarieven van alle KLM bestemmingen kan bekijken en boeken.

yvonne waltmans

Erg leuk aanbod maar helaas werkt het niet, Google Earth lukt wel, maar de KLM-Globe Assistant is niet te laden.

Gert Overweg

Dit heb ik al eerder gedownload, het werkt bij mij prima!Plan & Reisgroet, Gert Overweg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond