Deel dit artikel
-

MBA Crossmedia van start

Woensdag is in Hilversum de MBA Crossmedia van start gegaan. De MBA is in samenwerking met specialisten en bedrijven uit de mediawereld ontwikkeld door Lemniscaat School of Management en De Media Academie. Zes bedrijven zijn betrokken als founding partner.

PCM Uitgevers, Tele2/ Versatel, Telegraaf Media Groep, ANWB Media en RTL Nederland zijn de founding fathers. Daarnaast zijn zo'n beetje alle grote uitgeverijen en mediabedrijven betrokken bij de ideevorming en ontwikkeling.

Woensdagavond meldden twaalf studenten zich voor het openingsseminar. "Negentien kandidaten hebben hun deelname nu in totaal bevestigd", aldus programmamanager Michiel Hogerhuis. En er zitten nog een paar deelnemers in de pijplijn. "Bij enkele founding partners is de selectieprocedure nog niet afgerond. Vanaf maart verwacht ik dat de groep uit 25 deelnemers zal bestaan."

De docenten zijn voor een groot deel afkomstig uit het bedrijfsleven. Onder hen ook Joris van Heukelom, Emerce columnist en directeur content bij KPN Joris, die tijdens het openingsseminar de drijfveren van de consument wil proberen bloot te leggen. "Je wordt nu doodgeslagen met de term user generated content, maar waar komt die behoefte nu precies vandaan bij de consument? Kijk naar je doelgroep, hou van je doelgroep en bovenal: durf te praten met je doelgroep," zo hield hij zijn gehoor voor.

Van Heukelom presenteerde ook zijn vijf favoriete webvideo's. Op een ervan was te zien hoe een oudere presentator van CBS News een item aankondigde over het fenomeen viral video. "Waarom laat ik dit zien? Deze man begrijpt duidelijk helemaal niets van wat hij voorleest. Een mooier voorbeeld van de generatiekloof is er niet."

Emerce sprak de afgelopen week met alle founding partners, docenten en deelnemers. Lees het uitgebreide artikel over de kersverse MBA Crossmedia in de volgende Emerce, die 16 februari verschijnt.

Foto credit: Peter Boer

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

sjoerd

"Van Heukelom presenteerde ook zijn vijf favoriete webvideo's." zijn deze ergens te bekijken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond