Deel dit artikel
-

Jonge meiden worden supermodel in community spel

Komende week start in Nederland goSupermodel, een community spel voor meisjes tussen de 12 en 17 jaar. In het spel, dat in look and feel doet denken aan het Habbo Hotel, draait alles om het bereiken van de supermodelstatus en de veronderstelde interesses van de doelgroep: mode, uiterlijk en jongens.

GoSupermodel is sinds januari live in Denemarken, vertelde Sorren Ammundsen gisteren tijdens het CrossMediaGames seminar in Amsterdam. Ammundsen is in Denemarken betrokken bij de ontwikkeling van de game. In september bezochten in Denemarken zo'n 70.000 unieke bezoekers de site van goSupermodel. De gemiddelde actieve gebruiker blijft iets meer dan 60 dagen betrokken bij de community.

In Nederland is Joost Bazelmans van Red Chocolate verantwoordelijk voor de lancering van GoSupermodel. Hij verwacht in Nederland en België aan het einde van dit jaar maandelijks 100.000 unieke bezoekers. De site verdient in Denemarken aan advertenties, sponsoring, licenties en de verkoop van virtuele items.

Van groentje tot supermodel
GoSupermodel is een spel dat zowel op de mobiele telefoon en internet gespeeld kan worden. Via spelletjes en interactie met andere deelnemers kunnen meisjes supermodel worden, vertelt Ammundsen. Het spel moet aansluiten bij de interesses die meisjes tussen de 12 en 16 hebben volgens de dertiger. Hij somt de interesses op: "Mode, muziek, jongens, spelletjes, lol maken en nieuwe vrienden ontmoeten."

Door te spelen kunnen deelnemers zogenaamde ‘beroemdheidspunten' verdienen en zo groeien van groentje tot supermodel, het ultieme doel voor een tienermeisje, menen de makers. De praktijk hebben ze daarbij niet helemaal tegen. Ammundsen wijst op de populariteit van het tv-programma America's Next Topmodel en de vele varianten daarvan, zoals Hollands Next Topmodel.

Naast het spelelement kunnen de ‘wannabe' virtuele supermodellen gebruik maken van een forum, chat en andere onderdelen die horen bij een community.

GoGeld
Bij het spelen van de spellen kunnen de deelnemers GoSupermodel geld -GoGeld – verdienen. Met dit in-game geld kunnen ze kleding, accessoires en andere spelgerelateerde items kopen. Het geld kan ook worden gebruikt voor andere primaire modelbehoeften, zoals de kapper of fotograaf.

Promotie via meidenblad
Voor de promotie van GoSupermodel wordt in Nederland gewerkt met banneradvertising via online netwerken zoals New Rulez (Ilse Media), MSN en games sites. Red Chocolate heeft een ‘joint promotion' deal gesloten met Audax. In de virtuele omgeving van GoSupermodel is een tijdschriften kiosk geopend waar deelnemers van het spel drie Audax titels kunnen kopen met virtueel geld, het zogenaamde goMoney. De titels Girlz, Stars en Glossy zijn verkrijgbaar in de kiosk. Girlz magazine, een blad voor meiden tussen de 12 en 17, zal zowel in haar blad als op haar website aandacht besteden aan GoSupermodel.

Deel dit bericht

2 Reacties

Frank van Oirschot

Update: De presentatie van het seminar en de podcast van deze lezing zijn te consumeren op http://www.crossmediagames.com. De Nederlandse versie is een in beheer van Red Chocolate; http://www.redchocolate.nl

Silence

Hallo!  Ik speel gosupermodel en vind het een leuke site.Maar dat 'Wannabe's' in de tekst klopt niet!Of.. Een doel. Ik doe het omdat ik veel meiden leer kennen! [Aa] Succes verder nog!  Silence.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond