Deel dit artikel
-

Main Capital neemt belang in Sharewire

De Nederlandse participatiemaatschappij Main Capital neemt voor 1,2 miljoen euro een minderheidsbelang in het Haagse Sharewire, een onderneming die mobiel vermaak host en distribueert. De kapitaalinjectie wordt gebruikt om het groeitempo te versnellen. Het bedrijf opent een verkoopkantoor in Londen.

Gisterenmiddag werden de laatste formaliteiten afgerond rondom de investering van Main Capital in het Europees opererende Sharewire. Commercieel directeur Rogier van Duyn: "Main Capital verwerft hiermee een substantieel minderheidsbelang in het bedrijf. Hoeveel procent van de aandelen ze daarvoor in handen krijgen, kan ik niet zeggen."

Sharewire is een technologiebedrijf dat uitgevers in staat stelt materiaal zoals muziek, spelletjes en digitale flyers direct via de mobiele telefoon aan de consumenten te verkopen en versturen, zonder tussenkomst van de portalen van telecomaanbieders. Het bedrijf verzorgt niet enkel de hosting en distributie, maar ook de afrekening. Mobiele betalingen worden veelal via premium sms verricht.

Van Duyn: "Hiermee kunnen we ons groeitempo versnellen. We openen in Londen een verkoopkantoor omdat dat nu eenmaal de hoofdstad is van de mobiele content." Londen is voor operators en Europese en Amerikaanse entertainmentbedrijven niet zelden de thuishaven of de stad waar een groot bijkantoor is gevestigd.

De investering stond onder leiding van Main Capital, dat zijn tweede fonds aanwendde om een belang in Sharewire te nemen. De investeerder heeft reeds belangen in verscheidene ICT- en media georienteerde bedrijven. Sharewire werd eind 2003 opgericht met startkapitaal van zogeheten business angels.

Met de nieuwe investeringsronde krijgt Sharewire ook een raad van commissarissen. Charly Zwemstra bekleedt namens Main Capital een commissariszetel, een business angel de tweede. Een derde commissaris moet nog worden aangesteld.

Volgende week lanceert Sharewire tijdens de 3GSM-conferentie in Barcelona de zogeheten Mobicat. Dat is een downloadbaar programma waarmee uitgevers als het ware een mobiele catalogus op de desktop van mobiele telefoons kunnen krijgen en onderhouden. De applicatie is het grootste gedeelte van de tijd off line, tenzij de catalogus vernieuwing behoeft. Te denken valt aan het bijwerken van een top 40-lijst met muziek.

Sharewire verzorgde vorig jaar de techniek achter een mobiel spel voor MTV rondom het jaarlijkse evenement Music Awards Europe en de digitale flyer voor Lowlands-bezoekers.

Van Duyn denkt dat het aantal medewerkers dit jaar zal verdrievoudigen van 6 tot net onder de 20.

Deel dit bericht

4 Reacties

Hanneke Eggels

Sharewire werd ontworpen en opgericht door de CEO Ivo Wentholt.

jan de vries

Dit is een goede zaak! Ivo Wentholt hulde en keep going

Duh

Ben ik de enige die verwacht dat "mobiel" binnenkort gewoon volwaardig internet is en geen apart produkt meer? En dat dus van al die gespecialiseerde mobile content toko's er slechts heel weinig (tot geen) overblijven die iets te bieden hebben dat a) uniek op mobiele gebruiksmomenten gericht is en b) niet makkelijk ook gedaan kan worden door de niet in mobiel gespecialiseerde webbouwers, gameproducenten en andere software en contentproducenten.

Leonard Wolters

Ivo, goed werk. Alleen lijkt me een waardering van 1.2 miljoen voor een minderheidsbelang in een tent van 6 personen ietwat onrealistisch. Maar ik zeg niet dat het uitgesloten is. Succes in ieder geval, leonard

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond