Deel dit artikel
-

Faillissementen Britse narrowcasters

Drie Britse narrowcastingbedrijven zijn kort achter elkaar failliet gegaan. Het gaat om bedrijven die schermen in taxi’s en horecagelegenheden plaatsten. In Nederland zijn meerdere partijen met soortgelijke narrowcastingprojecten bezig.

In januari hield Smartbox op te bestaan, een horecanetwerk dat in het Verenigd Koninkrijk schermen heeft hangen in zo'n 700 kroegen. Satvision, een bedrijf dat schermen en technologie leverde voor Britse kroegen, ging op 5 februari failliet. Eind januari vroeg het taxi-narrowcasting netwerk Cabtivate haar faillissement aan. Aka.tv schrijft over de faillisementen.

Smartbox en Cabtivate werkten met een vergelijkbaar model, waarbij de kroegeigenaar of taxibezitter tegen betaling schermen en andere apparatuur kon plaatsen en vervolgens een deel van de advertentie-opbrengsten zou krijgen.

Cabtivate had een netwerk van meer dan 100 taxi's in de steden Edinburgh, Glasgow, Bristol en Manchester. Het bedrijf was, kort voor het faillissement, bezig met uitbreiding naar Londen.

Nederland
ON exploiteert in Nederland een netwerk van schermen in horecagelegenheden. ON, met aandeelhouders Heineken en KPN, levert zowel de techniek als content voor het netwerk. Heineken-afnemers betalen 149 euro per maand voor 2 schermen en niet-afnemers 199 euro per maand. Kroegeigenaren delen in de advertentie-inkomsten.

Narrowcasting in taxi's staat in Nederland nog in de kinderschoenen. De Volkskrant gaat samen met KPN en Faster Media starten met een netwerk, GO TV, in tweehonderd taxi's in de grote steden. Het project zou starten in december, maar de lancering is uitgesteld. Een woordvoerder van de Volkskrant zegt tegen Emerce dat het netwerk waarschijnlijk volgende maand van start gaat. Het uitstel zou te maken hebben met technische problemen.

Een andere partij die bezig is met taxi-narrowcasting is Sqreen. Dat bedrijf werkte eerst samen met Wannahaves. De bedrijven wilden in 2006 schermen in honderden taxi's hebben. Die ambitie werd vorig jaar naar beneden bijgesteld. Wannahaves stapte uit het project.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond