Deel dit artikel
-

Google met bedrijfssoftware voor 50 dollar

Technologiebedrijf Google lanceert een kloon van Microsoft Office die volledig op het web draait. De dienst, Google Apps Premier Edition, combineert tekstverwerking, spreadsheets, e-mail, chat en VoIP. Medewerkers van bedrijven kunnen online samenwerken aan documenten en elkaars agenda inzien. De capaciteit van Gmail wordt opgehoogd tot 10gigabyte.

Vannacht maakte Google de lancering van zijn betaalproduct voor de bedrijvenmarkt bekend. Hiermee lijkt het bedrijf verder de concurrentie aan te willen gaan met Microsofts Office-pakket. Hoewel Office meer functies biedt, en Powerpoint bevat, is de Google-dienst aanzienlijk goedkoper. Een gebruikerslicentie kost 50 dollar per persoon per jaar. Daarnaast kunnen bedrijven besparen op helpdesk- en IT-kosten.

Google garandeert een uptime van 99,9 procent en biedt 24 uur per dag technische ondersteuning als dat nodig is.

Afgelopen zomer bracht het technologiebedrijf reeds de dienst Apps for your Domain op de markt. Beheerders van een website kunnen via hun domein geven aan derden tot Googles Office-kloon. De nu gepresenteerde betaaldienst biedt meer technische zekerheden, meer capaciteit en is advertentieloos. Deze consumentendienst zou nu ruim 100.000 geregistreerde gebruikers hebben.

Afdelingen van General Electric en Proctor & Gamble behoren tot de vroege gebruikers van de premium-dienst. Hoeveel medewerkers van deze bedrijven toegang hebben tot de webdienst is niet bekend.

Gebruikers van de dienst dienen eerst naar een website te gaan en daar in te loggen op Google Apps Premier Edition. Alle software en documenten staan immers op Googles servers. Het nadeel daarvan, zeker voor de veelreizende zakenlui, is dat ze onderweg in een off line-omgeving geen toegang tot hun documenten hebben.

De betaaldienst speelt niet enkel in op de wens van IT-managers om basale diensten uit te besteden en onderhoudskosten te verlagen. Een gestaag groeiend aantal particuliere en kleinzakelijke gebruikers van Gmail klaagt erover dat de maximum opslagcapaciteit van hun maildienst 'maar' 3gigabyte is. Met de nieuwe dienst krijgen ze een betaalbare uitbreidingsoptie.

Later dit jaar wordt Apps Premier Edition verder uitgebreid, om de dienst aantrekkelijker te maken voor zakelijke gebruikers. Information Week speculeert erop dat het pakket uitgebreid wordt met Blogger-functies. Het is niet uitgesloten dat Google ook de wiki- annex projectmanagementdiensten van het overgenomen bedrijf Jotspot zal toevoegen aan het betaalpakket.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart heertjes

Onlangs kwam ik bij http://www.mett.nl en daar kan je ook online samenwerken. Het ziet er erg professioneel uit en Mett biedt erg veel opties. Heeft één van jullie al ervaring met Mett?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond