Deel dit artikel
-

PSV lanceert online tv-kanaal

Afgelopen week is PSV TV Online gelanceerd, een site met daarop video on demand beelden. De eerste dagen dat de site online was, zijn 100.000 video’s bekeken. De video’s zijn binnenkort ook te bekijken via KPN Mine.

PSV maakt al een aantal jaren zelf tv-producties, zegt Peter Kentie, media- en communicatiemanager bij PSV. Sinds twee jaar maakt de voetbalclub producties voor de grote schermen in het stadion. De productie van video is nu flink opgeschroefd, omdat een samenwerking is gestart met KPN Mine, de interactieve televisiedienst van KPN.  "Daar moeten we een afgesproken hoeveelheid productie-uren voor maken," aldus Kentie.

Een deel van de content is te zien op internet, maar volgens Kentie is het aanbod op Mine straks uitgebreider. Op dat kanaal zijn straks samenvattingen en verslagen van alle wedstrijden te zien. KPN Mine heeft niet de rechten om live-wedstrijden te tonen.

Via de site PSV.tv zijn nu beelden te zien van trainingen, samenvattingen, persconferenties, historische wedstrijden en reportages. PSV TV online is gratis. Ajax lanceerde eerder een online tv-kanaal, Ajax Internet TV. Beelden op dat kanaal zijn echter niet gratis. Het eenmalig bekijken van een video kost bij Ajax 0,55 euro. Ook is het mogelijk om een abonnement te nemen, variërend van 1,50 euro voor een dag tot 25 euro voor een jaar. Voor het bekijken van PSV-video's op KPN Mine moet straks wél worden betaald.

Alleen kijkers die beelden willen waarderen, moeten zich bij PSV registreren. Op de site PSV.tv wordt gebruik gemaakt van Flash Video. Een video begint direct met afspelen, zodra met de muis wordt geschoven over de preview.

Zelfde systeem als Ajax
PSV maakt gebruik van het contentmanagement systeem van Sport2Media, zegt Kentie. Ajax gebruikt hetzelfde systeem. PSV kreeg van de Amsterdamse club overigens het advies om dit systeem te gebruiken. "Met dat systeem kunnen we de door ons zelf geproduceerde videobeelden naar alle mediavormen uitsturen. Dus richting internet, IPTV (KPN Mine), Mobiel, en wie weet ook naar een narrowcastingnetwerk." 

Advertentiemodel
Kentie noemt PSV.tv een promotie instrument voor KPN Mine. Hij wil geld verdienen met de site door banners en sponsoring. Vooralsnog zijn geen advertentie-uitingen te zien ín de video's, maar in de 'video-omgeving'.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond