Deel dit artikel
-

Van den Ende & Deitmers nemen belang in Bright

De investeringsmaatschappij van Joop van den Ende en Hubert Deitmers neemt een belang van 31 procent in Techmedia, de uitgever van crossmedia titel Bright. (update)

Bright is een multimediale titel over internet, elektronica, gadgets en auto's. Het blad heeft een oplage van 25.000 en de site heeft zo'n 210 duizend unieke bezoekers per maand. Bright organiseert sinds vorig jaar het evenement Brightlive en begint dit voorjaar met televisie, Bright.tv.

Oscar Kneppers, die eerder aan de wieg van Emerce stond, richtte Bright in 2005 op. Kneppers verwacht dat Bright dit jaar op alle onderdelen winst gaat maken. Volgens hem is de website al langer winstgevend. Kneppers mag van de aandeelhouders geen omzet- en winstcijfers bekend maken.

Ook kennis en netwerk
Van den Ende en Deitmers hebben via hun Crossmedia Fund geïnvesteerd in Bright. Het crossmedia Fund richt zich op investeringen in content, sociale netwerken, e-commerce en ICT diensten. Het fonds nam eerder belangen in televisieproducent Eyeworks en Fruitlounge Media, ontwikkelaar van interactieve tv-formats.

Kneppers houdt zelf 50,3 procent van de aandelen. Mediaondernemer Annemarie van Gaal heeft een belang van 14 procent en First Dutch Capital is in het bezit van de overige aandelen. First Dutch Capital adviseert Bright over financieringszaken en bracht Kneppers in contact met Van den Ende & Deitmers.

Van den Ende & Deitmers brengt naast geld, ook kennis en een netwerk in, vertelt Kneppers. "Zij snappen alles van televisieformats en de exploitatie ervan." Bright.tv zal later dit jaar via internet en mobiele telefoon te bekijken zijn. Elke week zullen volgens Kneppers zo'n zes nieuwe programma's worden gemaakt, die via Bright.tv zijn te downloaden.

Een noordelijke uitstraling
Waar Van den Ende & Deitmers Bright helpen bij de televisieplannen, helpt Annemarie van Gaal bij de internationalisatie van Bright. Van Gaal woonde van 1990 tot 2000 in Moskou waar zij Independant Media, de grootste uitgeverij van Rusland, heeft opgericht en geleid, samen met haar zakelijk partner Derk Sauer. Sinds haar terugkomst in Nederland is zij actief in de mediawereld, onder andere als adviseur bij grote mediatransacties, als commissaris van de Telegraaf Tijdschriften Groep en met haar eigen uitgeverij.

Als het gaat om internationalisatie, denkt Kneppers dat Bright het best past in de noordelijke helft van Europa. "Onze online cultuur lijkt meer op die van de noordelijke landen. Een logische start zou zijn om een Engelstalige versie te lanceren in tien Europese landen. "Dan kunnen we kijken waar het loopt en waar we in gesprek kunnen komen met mediabureaus en andere partijen." Bright gaat, zo denkt Kneppers, niet zelf kantoren openen. "Ik denk dat we het merk in licentie gaan geven."

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Govert van Eerde

Gefeliciteerd Oscar, fantastisch nieuws!

Ubbo Maagdenberg

Hoi Oscar, Geweldig, nog even en je bent weer groter dan je eigen Emerce! Mvgr Ubbo  

Maaike Borstlap

Super Oscar!! Geweldig nieuws. Ben echt trots op mijn ex-dienstgever.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond