Deel dit artikel
-

Veronica gaat videoamateurs opleiden

Eind deze maand start de eerste cursus van de Veronica Filmschool. De school is bedoeld voor de filmende consument. “Er starten de laatste tijd veel video-uploadsites zoals YouTube. De kwaliteit van amateurvideo’s kan echter veel beter.”

"Je ziet veel amateurisme op internet," vertelt algemeen directeur Els Bovenlander van de Veronica Holding. "Precies om die reden hebben we de Filmschool opgericht."

Twee jaar geleden startte Veronica met een radioschool. De Veronica Radioschool heeft een andere doelstelling dan de filmschool. Waar de radioschool vooral bedoeld is om jongeren op te leiden tot professionele radiomakers, richt de filmschool zich op consumenten die een korte cursus video maken willen volgen. Het cursusprogramma bestaat uit verschillende eendaagse workshops over cameratechniek, monteren en regisseren.

"Wij beginnen met eendaagse workshops omdat we geloven dat we mensen in één dag voldoende bij kunnen brengen. Na een dag zijn ze in staat om een goed plaatje te schieten," legt Bovenlander uit. Een workshop van een dag kost iets meer dan tweehonderd euro.

De drager is ondergeschikt, zegt Bovenlander. "Het gaat om een aantal principes die je moet begrijpen. Daarom richten we ons ook op de consument die video's maakt met zijn mobieltje."

Steeds meer in beelden denken
De Videoschool past goed bij het merk Veronica, vertelt Bovenlander. "Wij hebben ons als Veronica altijd ingespannen om talent te ontwikkelen voor radio en televisie. Wat we nu doen is het professionaliseren van de video-amateur."

Mensen gaan steeds meer in beelden denken, zegt Bovenlander. "Daarbij kunnen wij ondersteuning bieden." Niet alleen mensen die video's op een site als YouTube zetten, kunnen baat hebben bij meer videovaardigheden, meent ze. "Voor mensen die niet uploaden is het ook belangrijk dat zij hun eigen amateuristische slag van filmen verbeteren. Het is zoveel leuker een filmpje voor je familie te maken dat er goed uit ziet."

Omdat video steeds meer onderdeel wordt van het dagelijkse leven, denkt Bovenlander dat het onvermijdelijk is dat basisscholen straks les gaan geven in video maken. Net als dat er nu schrijfonderwijs wordt gegeven. "Ik denk dat het voor veel kinderen heel makkelijk is om videovaardigheden aan te leren. Net als dat ze heel snel games leren spelen."

Videoplatform
Veronica gaat ook zelf een site opzetten waar consumenten hun video's kunnen plaatsen en delen. Hoe de site eruit gaat zien en met welke partner die site wordt gemaakt, is nog niet bekend.

De Veronica Videoschool valt onder de Veronica Holding, waar nog zes andere B.V.'s onder vallen, waaronder de Veronica Radioschool. Eigenaar van de holding is de Vereniging Veronica. SBS6 heeft een licentie om het merk Veronica te gebruiken voor radio en televisie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond