Deel dit artikel
-

Jensen dringt via YouTube door tot Amerika

Beelden van een interview van Robert Jensen met rapper Snoop Dogg zijn populair op YouTube. Op donderdag waren de beelden meer dan 200 duizend keer bekeken. Amerikaanse nieuwszenders hebben de beelden uitgezonden.

Vorige week sprak Robert Jensen in zijn talkshow op RTL 5 met Snoop Dogg. Het gesprek ging onder meer over zijn mediaruzie met Bill O'Reilly, de conservatie presentator van Fox News. O'Reilly liet zich op televisie meerdere malen zeer negatief uit over Snoop Dogg. In Amerika is Dogg meer dan tien keer gearresteerd in verband met drugsbezit.

Tijdens de show van Jensen slaat Snoop Dogg terug. Hij laat zich in pittige – bij de rapper passende – taal negatief uit over O'Reilly. Ook zegt hij dat hij best geïnterviewd wil worden door O'Reilly. "Ik zou graag in zijn show komen. Maar dan moeten we het interview wel in mijn woonbuurt doen." Gezien de reputatie van de rapper belooft dat weinig goeds.

De redactie van Fox News heeft de beelden van het interview – hoogstwaarschijnlijk via YouTube – deze week onder ogen gekregen. Verschillende Amerikaanse nieuwssites verwijzen naar de YouTube-beelden. In zijn show reageert O'Reilly op de uitspraken van Snoop Dogg. "Hij mag best in mijn show komen, maar dan moet hij wel eerst een drugstest ondergaan."

De veelbekeken video van de show van Jensen is via hiphop internetsite TBOHiphop.net op YouTube terechtgekomen. De makers van de site claimen dat zij de video in Amerika onder de aandacht hebben gebracht. "Via ons is de video getoond op veel nieuwssites en tv-kanalen." De video staat sinds 30 maart, een dag na het interview, op YouTube.

Overigens verbazen Fox News en andere Amerikaanse media zich over het feit dat Snoop Dogg op de Nederlandse televisie grove taal mag uiten. De Amerikanen zijn ook verbaasd dat Snoop Dogg niet welkom was in het Verenigd Koninkrijk maar wel in drugsparadijs Nederland.

Deel dit bericht

4 Reacties

Dennis Wijnberg

Ik dacht dat de beste man Jensen heette en geen Resen zoals in de voorlaatste alinea wordt gezegd.

Sjimmie

Het was niet Snoop zelf die een incident met een fietser had, maar een van z'n bodyguards. Amerikanen zijn het niet gewend dat fietsers overal voorrang opeisen en niet aan de kant gaan voor ander verkeer.

oscar

Voor degenen die O'Reilly van Fox nog niet kennen… dit YouTube filmpje plaatst een en ander in een perspectief: http://www.youtube.com/watch?v=eez47j39cwY

Hinte

Ik vind 't goed van Snoop Dogg, ik heb de hele show gezien, op http://www.jensentv.nl is hij ook te zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond