Deel dit artikel
-

ING Direct: 4347 nieuwe klanten per dag

ING Direct, de online bank waarmee ING in acht landen actief is, wist in de laatste drie maanden van vorig jaar 400 duizend nieuwe klanten te werven, gemiddeld 4347 per dag. De bank heeft nu 8,5 miljoen klanten en behaalde vorig jaar een resultaat voor belastingen van 151 miljoen euro. ING meldde dit bij de presentatie van de jaarcijfers.

ING startte in 1997 in Canada met ING Direct. Daarna volgde uitbreiding naar Spanje, Australië, Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De online bank is geënt op het ‘thuisbank’-concept van de Postbank, ook klanten van ING Direct handelen hun bankzaken thuis af, maar dan alleen via internet of de telefoon. Enige fysieke presentie kreeg de bank met de vestiging van ING Direct cafe’s in de Verenigde Staten, onder meer in New York, waar mensen kennis konden maken met het concept van ING Direct.

De grootste lokker van ING Direct is de hoge rente die het biedt op spaarrekeningen. Dergelijke ‘internetspaarrekeningen’ zijn inmiddels gemeengoed geworden bij banken, maar als pure internetbank kan ING Direct het de concurrentie toch behoorlijk lastig maken. Zo biedt het in Spanje 6 procent rente, iets waar de meeste andere banken niet aan kunnen tippen.

ING Direct had eind september 2003 8,1 miljoen klanten, een aantal dat in de laatste drie maanden van het jaar toenam tot 8,5 miljoen. Per dag schreef ING daarmee in de laatste drie maanden van het jaar gemiddeld 4347 nieuwe klanten in. In vergelijking met de situatie eind 2002 noteert ING Direct een toename in het klantenbestand van 69 procent.

Het toevertrouwde kapitaal aan de bank groeit nog sterker dan het aantal nieuwe klanten. De 5 miljoen klanten die ING Direct eind 2002 had vertrouwden de bank 55,2 miljard euro toe. Dit bedrag is in een jaar tijd gegroeid met 80 procent tot 99,4 miljard euro (bijeengebracht door de 8,5 miljoen klanten).

Al eerder meldde ING Direct dat het winstgevend was. In het vierde kwartaal van 2002 boekte het een winst voor belastingen van 13 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2003 bedroeg die winst 58 miljoen euro, aldus ING in zijn jaarcijfers. Over geheel 2003 heeft ING Direct een winst voor belastingen behaald van 151 miljoen euro, tegenover een verlies van 48 miljoen euro over geheel 2002.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond