Deel dit artikel
-

Bedrijven uit De Telefoongids op Google Earth

De Telefoongids sluit de bedrijvengids, en daarmee de 700.000 ondernemingen die daar in staan, aan op Google Earth. Consumenten of bedrijven die een bepaalde dienstverlener in de buurt zoeken hoeven enkel de digitale globe aan te zetten en een zoekopdracht in te tikken.

Sinds gisteren is de actuele bedrijvengids van De Telefoongids te doorzoeken op Google Earth. Daartoe dienen belangstellende gebruikers wel de betreffende dynamische datalaag aan de Google-globe toe te voegen. De koppeling tussen de live database van De Telefoongids en Google Earth wordt verzorgd door het Nederlandse bedrijf GlobeAssistant.

Johnas van Lammeren van De Telefoongids: "We ontsluiten onze database op zo breed mogelijke wijze om onze gebruikers te bedienen op de platformen die ze gebruiken. Naast bijvoorbeeld de website, de CD-foongids en de papieren gidsen is Google Earth er daar ook een van."

Het gidsenbedrijf, eigendom van een consortium van investeringsmaatschappijen dat opereert onder de naam European Directories, denkt hiermee zijn positie op de markt voor 'Lokaal Zoeken' te verstevigen. Enkele andere bedrijven die in dit segment actief zijn, zijn bijvoorbeeld iLocal, TopClick en YelloYello.

Op hoeveel 3D-gebruikers Van Lammeren de komende maanden kan rekenen, weet hij niet. Google publiceert amper gebruikscijfers rondom Google Earth. Wel maakte het bedrijf enkele maanden geleden bekend dat er 200 miljoen exemplaren van zijn digitale globe actief in gebruik zijn. Hoeveel Nederlandse gebruikers er zijn van de 3D-wereldbol is niet bekend.

De Telefoongids laat zich in zijn verwachtingen deels leiden door de ervaringen van andere bedrijven. ERA Makelaar, bijvoorbeeld, hield in oktober 2006 een zogeheten Open Huizen Route. Daarmee zet het bedrijf huizenzoekers ertoe aan om in een gezet weekend huizen te gaan kijken. Vorig jaar plotte ERA Makelaar de beschikbare woningen op Google Earth, een geografisch toegankelijke interface. Dat betreffende bestand werd ruim 100.000 keer gedownload. De ervaringen van bedrijven als Funda en KLM zijn niet publiekelijk bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond